Smeje se ceo internet: Novi krah metaverzuma

0
61

Facebook i Instagram beleže konstantan pad kada je broj korisnika u pitanju, pa je kompanija Meta računala da će situaciju popraviti novi veštački svet. Brojne kritike ukazuju na to da su korisnici nepoverljivi.

PCPress.rs Image

Prošla nedelja je trebalo da protekne u znaku slavlja, ali se kompanija Meta suočila se novim problemima. Iako je Horizon Worlds stigao u još nekoliko novih zemalja, nije bilo razloga za radovanje. Izvršni direktor Mark Zuckerberg je postavio svoj selfi iz Horizon Worlds, a njegov avatar se našao ispred digitalne Ajfelove kule. Sve zvuči kao da se metaverzum razvija po planu, ali je problem što ono što je Zuckerberg postavio izgleda kao scena iz slabo razvijene dečje igre.

The Eiffel Tower, As The Day Reaches It's End
エッフェル塔、一日の終わりを迎えて#VRChat #VRC #VRChat_world紹介 #VirtualPhotography #Neo写真
World : Eiffel tower – Background Dance
Author : NIIINY pic.twitter.com/ExNz1pY4Zn

— Neomance【VR Photographer】 (@Neomance) June 7, 2022

Budući da se radi o projektu u koji je uloženo više milijardi dolara, te o svetu koji bi trbalo da oblikuje našu virtuelnu budućnost, čini se da je sve izmaklo kontroli. Internet je odmah reagovao na Zuckerbergov selfi, pa je ovaj odlučio da popravi stvar. Postavio je novi selfi, koji izgleda bolje nego prvi. Pitanje je da li je to dovoljno da kritičari poveruju da će sve biti bolje, i to vrlo brzo.

The post Smeje se ceo internet: Novi krah metaverzuma first appeared on PC Press.Original Article