Mnogo puta smo hvalili Windowse 10, a i danas ćemo nastaviti u tom tonu. Windowsi 10 su napokon postali ono što smo oduvijek htjeli da budu, odnosno imamo jedne Windowse koji nam konstantno dolaze s novim mogućnostima i nadogradnjama.

Da, i prije ste dobivali nadogradnje, ali sve je to bilo relativno malo u usporedbi s nadogradnjama koje dobiva Windows 10. Svakih 6-12 mjeseci nas iznenade s nečim uzbudljivim, a tako je i danas. Odnosno prije par dana je najavljen novi mod za Windows 10 Pro korisnike koji žele istisnuti i zadnju kap iz svoje mašine.

Riječ je o high-performance modu za sve one koji imaju malo jače mašine i koji žele da njihovo računalo bude iskorišteno u cijelosti. Trenutačno ga još ne možete probati jer se nalazi u Windows 10 Insider Preview Buildu 17101, više o tome možete pročitati ovdje. Dotični mod će biti dostupan široj javnosti u ožujku ili travnju ove godine, pa se strpite još malo.

Trenutačno, defaultni program po kojem Windowsi rade je “Balanced” program koji balansira potrošnju energije i performanse pojedinih komponenti. Novi plan koji ćete moći koristiti (op.a. high-performance ili ultimate performance, vidjet ćemo kako će se zvati) će prioritizirati rad komponenti ispred potrošnje energije.

Naravno, potrošnja energije će porasti u tom slučaju, kao i što će se brže prazniti baterije na laptopima koji budu imali uključenu ovu varijantu. Posebice se to odnosi na one koji imaju high-end gaming laptope čija baterija ni ovako nije baš bila dugotrajna, a sada će biti još kraća.

Spomenimo još samo da će nova nadogradnja Windowsa donijeti još hrpu noviteta – tu će biti nova i bolja kontrola nad procesima i aplikacijama, novi emoji-ji (ili emotikoni, kako želite), bolji rad OS-a i još mnogo toga. Jedva čekamo kraj ovog kvartala da isprobamo ovu novu nadogradnju!

 

Piše: B.P.

Article source: http://pcchip.hr/softver/must-have/sljedeca-nadogradnja-windowsa-10-donijeti-ce-high-performance-mode/