Slipstream

0
33

Slipstream je igra za one koji se rado sećaju Outrun-a.

Kreacija solo brazilskog programera Sandra Luiza de Paule, prava je eksplozija iz prošlosti, koristeći prilagođeni motor za igre koji rekreira tehnike skaliranja sprite-a korišćene u trkačkim igrama 80-ih i 90-ih. Dodajte originalni zvučni zapis koji je prikladno retro i imaćete igru koja vas pogađa nostalgijom svaki put kada je igrate. Iako to ne znači da se sve čini starim u vezi sa Slipstream-om.

Za početak, iako izgleda i zvuči kao retro igra, činjenica da radi pri 60 kadrova u sekundi čini je prijatnijom za kontrolu i gledanje u pokretu. Takođe ima ono što bismo nazvali modernim izborom mod-a. Uskočite u Grand Tour i u suštini igrate Outrun, trkajući se kroz zone u odnosu na sat sa izborom od dve putanje na kraju svake. Očistite pet zona i to je to, pobedili ste. Vreme je da počnete iznova i izaberete drugi put.

Slipstream 2Ali to je samo vrh ledenog brega. Takođe postoje brojni Grand Prix-i koje trebate da osvojite, od kojih će svaki biti izazov da završite seriju trka gde uobičajene staze od tačke do tačke postaju staze. Postoji i Cannonball mod, koji je u suštini Grand Tour, ali možete da definišete zone kroz koje vozite i druga podešavanja, kao i Time Trial, Single Race i Battle Royale, što je u suštini trka za eliminaciju. Oh, i većina ovih modova može da se igra solo ili u lokalnom ko-op-u.

Uzmite u obzir dodatne karakteristike igranja kao što su pet automobila koje možete da izaberete, tri nivoa brzine i mogućnost da nadogradite vaše automobile u nekim mod-ovima, i vi imate igru koja je prilično mesna za njenu skromno traženu cenu. To je Outrun, a zatim i još nešto. Šteta je samo što ga nekoliko elemenata igre koji ga odvajaju od inspiracije ne čine nužno bolјim.

Slipstream 3Prvo, tu je slipstream mehanika, koji ima za rezultat povećanje brzine ako se dovolјno dugo zadržavate iza drugih vozila. Ali efekat je možda malo prejak, zbog čega se neke trke osećaju kao potezanje konopa. Mogli biste da steknete prednost, vozeći kao profesionalac, samo da biste videli kako takmičar dolazi sa udalјenosti iza vas i projuri pored. Onda ćete proći da ih ponovo prođete. A onda bi oni mogli da učine isto to vama. Ponavlјajte dok se trka ne završi, ili neko od vas ne pogreši. Moglo bi da se kaže da to dodaje malo drame događajima, ili bi moglo da vam bude iritantno.

Drifting je druga mehanika koja je malo pogodak i promašaj. Neki uglovi su jednostavno preuski da biste ih normalno držali, pa ćete morati da driftujete oko njih da biste održali korak sa čoporom. I uglavnom, izvođenje drifta uopšte nije problem. Međutim, kada putujete velikom brzinom zahvalјujući slipstreaming-u, a oštar ugao se pojavlјuje niotkuda ili prati iz drugog oštrog ugla, ispravan drift može da izgleda kao veliki zahtev. Jedan sudar kasnije, i vaši napori do tog trenutka su možda bili uništeni.

Slipstream-4Srećom, postoji opcija automatskog drifta, koja vam omogućava da se fokusirate na skretanje levo i desno kao u dobra stara vremena. Slipstream i dalјe ostaje izazovan, ali na način koji se u celini čini pravednijim. A tu je i još jedna štaka za vozače sklone nezgodama: premotavanje unazad. Ako zabrlјate, možete jednostavno da pritisnete i držite dugme za premotavanje da biste se vratili u prošlost i ispravili grešku. To je dobrodošao moderan detalj, a takođe ima i lep VHS efekat.

Ima mnogo zabave sa Slipstream-om. Divno je predstavlјen, ima dobru količinu sadržaja, a trkačka akcija je zabavna i intenzivna uglavnom. Šteta je što napori koje ulaže da se razlikuje od igre Outrun-a nemaju želјeni efekat. Ali ako tražite staromodnu trkačku igru inspirisanu klasicima 80-ih i 90-ih, ovo je i dalјe veoma vredno kupovine.

Slipstream was last modified: 26 maja, 2022 by Zoran Ristic

The post Slipstream appeared first on ITNetwork.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)