Slike koje kreira DALL-E 3 dobijaju vodeni žig

0
87
slike-koje-kreira-dall-e-3-dobijaju-vodeni-zig

Top50 2023

PCPress.rs Image

Slike koje kreiraju razni AI alati sve više zbunjuju korisnike interneta, pa se polako smišljaju mere koje bi mogle da ublaže taj haos. One koje kreira DALL-E 3 u okviru ChatGPT i OpenAI API dobijaju vodeni žig, što bi moglo da pomogne.

PCPress.rs Image

Neki ipak tvrde da vodeni žig nije garancija da će ubuduće biti manje nesporazuma. Nova mera znači da će slike od sada uključivati i metapodatke koji sadrže C2PA specifikacije koje služe da se potvrdi izvor slike, te istorija nekog medijskog sadržaja, a kako bi se stalo na put dezinformacijama i deepfake elementima.

Tako će i slike koje korisnici budu kreirali u okviru ChatGPT i OpenAI API sadržati informacije o tome koji je AI alat korišćen u kreiranju, kao i datum kada je neka slika stvorena. Podaci mogu da se provere kada se slika otpremi na sajtove kao što je  Content Credentials.

C2PA metapodaci malo povećavaju veličinu fajla, a iz kompanije OpenAI kažu da ne utiču na kvalitet slika. Važni su zbog toga što je s alatima kao što su DALL-E 3, Midjourney, Bard i Copilot kreiranje deepfake prizora postalo mačju kašalj.

Izvor: Mashable

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.