Sledeća Mass Effect igra neće biti open-world

0
63
sledeca-mass-effect-igra-nece-biti-open-world

Tvrdi se da će sledeća igra Mass Effect biti smanjenog obima, sa BioWare koji se odriče formule otvorenog sveta koja je pružila jedan od eksera u kovčegu za Mass Effect Andromeda 2017. godine. Ovo će biti povratak formi za franšizu, koja je utihnula 2012. godine nakon izdanja Mass Effect 3, poslednje igre u trilogiji koja je, uglavnom, bila polu-linearna po prirodi.

Mass Effect je jedno od najpopularnijih BioWare ostvarenja ikada, i uprkos tome što je Andromeda iz 2017. godine bila potpuni promašaj, originalna trilogija i danas ima čvrstu i jaku podršku, deset godina nakon što je poslednji put viđena. To je klasična franšiza koja još uvek ima bazu fanova, ali uprkos objavljivanju tizer trejlera 2020. godine, BioWare nije podelio ništa dalje u vezi sa sledećom igrom u seriji.

To je dovoljno uzbudljivo, mada. Sa nedavnim uspehom Starfield, očekujemo što više naučno-fantastične akcije u svemiru koliko možemo da dohvatimo. U tizer trejleru iznad, postoje reference na originalni serijal – na primer, pojavljuje se Liara. Poražen je Reaper na vidiku, a Liara locira referencu na N7 ploču sa komada oklopa koji je gotovo direktna referenca na čuvenog komandanta Sheparda.

Govoreći u nedavnom podcastu, insajder Jez Cordon izjavio je da je čuo ‘glasinu’ koja se odnosi na BioWare koji napušta model otvorenog sveta iz Mass Effect Andromeda. Može se čuti kako o tome govori na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More