Sky pokreće streaming TV bez satelitske antene

0
100

Sky pokreće televizorski prenos koji sadržaj prenosi putem Interneta i time potpuno zaobilazi satelitsku antenu.

PCPress.rs Image

Striming bez muke

Sky Glass se opisuje kao TV striming „bez muke“. Zapravo je reč o direktnoj konkurenciji emiterima i proizvođačima televizora kao što su Samsung i Sony. Dok drugi analitičari smatraju da je reč od odustajanju od zastarele tehnologije kao što je satelitska antena. Sky Glass eliminiše potrebu za spoljnom kutijom a nema potrebu ni za zvučnom trakom. Sve što je potrebno za ovaj TV streming je televizor 43, 55 ili 65 inča, jedna žica i jedan utikač, 10 – bitni dinamički opseg za podršku Dolbi Vision HDR, interfejs sa glasovnim aktiviranjem.

Izvršna direktorka Sky-a, Dana Strong, smatra da je Sky Glass kao streaming televizija pokušaj da se u potpunosti integrišu hardver, softver i sadržaj. Ona smatra da će ovo biti „najpametniji televizor na raspolaganju”. Za gledanje Sky TV će biti potrebna pretplata a na kanalu će biti dostupan sadržaj sa BBC, Amazona, Netfliksa, Disney-a, All4-a.

Sky još uvek nije naveo hardverskog partnera koji će napraviti uređaj niti je još uvek prikazan plan kako će se ova vrsta TV odvijati a da nema kašnjena ili bagovanja. Ako neko bude pak želeo da otkaže pretplatu na Sky prilikom kupovine televizora, moći će i dalje da koristi televizor, ali će se izgubiti neke od najnaprednijih funkcija kao što su glasovna kontrola.

Neki analitičari u ovakvom poslovnom potezu kompanije Sky vide potrebu za većom zaradom. Time što se eliminiše satelitska antena, smanjuju se troškovi ali se povećava prostor za podizanje marže. Ujedno kreiranje sopstvenog televizora povećava kod kupaca potrebu da se pretplate na Sky. Očekuje se da će Sky da daje popuste na televizore kupcima koji imaju njihovu širokopojasnu ponudu.

Izvor: BBC

The post Sky pokreće streaming TV bez satelitske antene first appeared on PC Press.Original Article