Skully

0
390

Sa toliko dobrih platformi dostupnih trenutno, može biti teško izdvojiti igre koje se izdvajaju iz mase. Skully, od izdavača Modus Games i programera Finish Line Games, čini se da je jedna takva igra, koja donosi njenu neverovatnu zabavu i zadovolјavajući platforming gameplay na PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One i PC. Njegovim čvrstim kontrolama i sveukupnim igranjem, šarmantnim vizualima i čudesnim audio dizajnom, Skully je igra za platforming fanove kako mlade tako i stare.

Igrači preuzimaju misterioznu ulogu Skully-a – nekadašnje nežive lobanje koja oživlјava na tropskom ostrvu od strane mističnog božanstva nalik čoveku po imenu Terry, koji koristi magično blato iz curećeg gejzira. Zajedno, duo kreće u potragu da zaustavi Terry-eve prepirajuće najbliže (od kojih svaki kontroliše drugačiji prirodni element) u pokušaju da ostrvo vrati u stanje kakvo je nekada bilo i pre nego što je potonulo u more. Nažalost, Terry-eve moći nisu baš ono što su nekad bile, prepuštajući Skully-u da spase stvar.

Skully se kreće po ostrvu kotrlјanjem po zemlјi, skakanjem na i sa ograde i platformi i penjanjem po zidu po vinovoj lozi. Međutim, u slučajevima kada Skully nije u stanju da napreduje napred, recimo ako ga neki zid blokira, on može da se prevrnr u gejzir sličan onom u kojem je stvoren da primi nove sposobnosti, poput moćnog kamenog stvorenja koje može da srušiti zidove ili druge forme sa moćima uklјučujući saginjanje, dvostruki skok i mogućnost pomeranja platformi da formiraju pešačke staze. Ovi gejziri su i kao kontrolne tačke i načini za nadopunu Skully-evog zdravlјa.

SkullySve u svemu, brzog tempa platformaška akcija se oseća zbijeno i zadovolјavajuće, slično nečemu kao što je Crash Bandicoot. Kontrolisanje Skully-a se oseća sjajno bez obzira na vrstu terena kojim se valјa, od peska do stene do drveća. Relativno je lako znati gde Skully treba da ode zahvalјujući mnoštvu žutog cveća koje može da se sakupi, a koje otklјučava dodatke poput koncepta umetnosti. Pad u vodu nije trenutna smrtna presuda, ali možda i jeste. Jedva da ima vremena da se Skully vrati na platformu, a čak i da je tamo, to nije lako da se uradi ako nema platforme u stilu rampe na koju pseudo skočite. To nije negativno, ali će nesumnjivo pružiti puno frustracija igračima koji pokušavaju da ubrzaju nivoe.

SkullyPrepreke i neprijatelјi su prilično standardni u Skully-u iako je jedan pogodak od neprijatelјa, i Skully je završio. Srećom, njegovi posebni oblici nemaju ovaj problem i mogu zapravo da uklone neprijatelјe, raščišćavajući relativno bezbrižan put za Skully-a. Tako rečeno, nismo bili obožavaoci vremena kada smo morali da očistimo put pre povratka i ponovnog trčanja iste rute kao Skully ili drugačiji oblik stvorenja. To nije bilo prečesto, ali dogodilo se dovolјno puta da bi nas nerviralo – još više ako nismo uspeli i morali smo se restartujemo u bilo kom trenutku tokom tog određenog dela (što se desilo češće nego što bi mi želeli da priznamo).

Osim njegovog čvrstog platforminga, Skully-ev primarni šarm dolazi od njegovih čudesa vizuelnim i ćudljivog audio dizajna. Čarobno ostrvo se sigurno oseća kao takvo, sa malim detalјima koji zaista oživlјavaju svet, poput tragova koji Skully ostavlјa u pesku dok se valјa po njemu. Audio dizajn samo doprinosi tom iskustvu sa privlačnom i optimističnom muzikom i solidnim zvučnim efektima. Mnogi pristojni platformeri gube podršku kada je u pitanju dijalog sa likovima, ali scenario i vrhunski, često šalјivi preokret zvuka čine da se Skully-evi likovi ističu kao jedinstveni sa istinskim ličnostima.

Igranje Skully na PlayStation 4 sa DualShock 4 kontrolerom osećalo se kao savršen način za igru. Joy-Cons na Nintendo Switch-u nikada se nisu osećali tako dobro kao DualShock kontroleri, pa bi mislimo da je Skully najbolјe iskusiti na Xbox ili DualShock kontrolerima. Tako rečeno, igra se dobro slaže s tim da je odličan naslov na Switch-u za igranje dok ste u pokretu.

Bilo kakve frustracije, u stranu, od boss tuče do platforming mehanika u samim nivoima, ovde ima puno zabave. Iako će vam biti teško da se probijete kroz bezbroj igara unutar platforming žanra, ova igra je definitivno naslov koji će vam se ukotrljati pravo u srce.

Skully was last modified: 31 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Skully appeared first on ITNetwork.

Original Article