Skener automobila koji pronalazi probleme koji bi promakli ljudskom oku

Izraelski startap UVeye je ovu tehnologiu originalno namenio za otkrivanje bombi i sličnih pretnji ispod automobila, a sada žele da je donesu širokim narodnim masama. Da bi se skenirao automobil, potrebno je ugraditi pljosnati skener u patos koji potom odozdo pregleda donji deo automobila uz pomoć tri kamere visoke rezolucije i dvanaest kalibrisanih LED svetiljki.

Kada kola pređu preko skenera, on kreira i obradi 3D sliku koristeći softver za prepoznavanje slika koji je razvila ova kompanija. Kreatori softvera tvrde da on može da primeti bilo kakvu anomaliju ispod automobila, od oštećenja do delova koji nedostaju ili cure.

UVeye kreira detaljni 3D model unutrašnjosti automobila u realnom vremenu, omogućavajući softveru da prepozna sve moguće anomalije, od curenja ulja do sakrivenog oružja ili bombi. Skeneri koji su montirani na stubovima koji se nadvijaju sa strane pretvaraju ovaj sistem u pametni detektor ogrebotina i ulubljenja, što bi potencijalno moglo da dovede do automatizacije procesa procene vrednosti polovnih automobila.

Kontakt: https://www.uveye.com/security-solutions/

Original Article