Signal: Loša godina za spam poruke

0
228

Nepoželjne poruke svakodnevno muče korisnike različitih servisa. Signal je odlučio da tome stane na put, a tako što je uveo opciju koja spam poruke ukida nakon jednog klika.

PCPress.rs Image

Message requests je na Signal stigao u avgustu 2020, a kako bi novim korisnicima omogućio da stignu do starih, čak i kada se ne nalaze na listama njihovih kontakata. Opcija postoji i na drugim servisima za komunikaciju, a među takvim porukama se najčešće nalaze raznorazne ponude koje korisnici ne žele.

Takve poruke se lako brišu, ali se obično nakon nekog vremena ponovo nađu u inboxu. S opcijom “Report Spam and Block” nestaju zauvek. Na taj način se, tvrde iz Signala, smanjuje količina spama, budući da korisnici one koji takve poruke šalju mogu da blokiraju, ali i da prijave. Ističe se da Signal vodi računa o privatnosti, pa da prilikom uklanjanja spam poruka ne prikuplja dodatne informacije.

PCPress.rs Image

Kada se klikne na “Report Spam and Block”, Signal dobija broj pošiljaoca, te ID poruke. Ukoliko neki telefonski broj bude prijavljen više puta identifikuje se kao kanal za širenje spama, te se traži “proof of humanity”. Ako sejač spama ne dokaže da je čovek, onemogućava mu se dalje slanje poruka.

Promena je došla nakon što se platformi u proteklih mesec dana pridružilo više miliona novih korisnika, pa se pretpostavlja da će ubuduće biti još korisnik promena.

Izvor: Bleeping Computer

The post Signal: Loša godina za spam poruke first appeared on PC Press.Original Article