Shroud otkrio da radi na AAA open world survival igri!

0
47
shroud-otkrio-da-radi-na-aaa-open-world-survival-igri!

Majkl ”shroud” Gžešek, jedan od najpoznatijih strimera svih vremena, otkrio je da radi na masivnom projektu zajedno sa kolegom Krisom “Sacriel” Balom i development studijem Splash Damage. Shroud je izjavio da je oduvek želeo da dizajnira sopstvenu igru, a izgleda da se njegov san konačno ostvario.

Shroud, Sacriel i Splash Damage se trenutno nalaze u procesu razvoja Project Astrid, AAA open-world survival igre za koju tvrde da će biti najbolja u žanru.

”Dobili smo priliku da postavimo temelje za potpuno novi IP i napravimo nešto zaista jedinstveno u survival žanru. Nadamo se da će Project Astrid prevazići sva vaša očekivanja”, izjavio je kreativni direktor Lens Vinter.

It’s finally happening…

We’re making a game. pic.twitter.com/jrC63CCETg

— Michael Grzesiek (@shroud) March 16, 2023

U najavi projekta developeri su nam skrenuli pažnju na značaj FPS aspekta igre, što je i logično ako uzmemo u obzir da je shroud praktično ”otelotvorenje” ovog žanra.

Osnovan 2001. godine, Splash Damage studio se već dokazao na globalnoj game dev sceni sa naslovima poput Wolfenstein: Enemy Territory i Enemy Territory: Quake Wars. Studio je takođe radio na svetski poznatim franšizama kao što su Doom, Gears of War i Halo. Splash Damage je razvio Brink, Dirty Bomb i Gears Tactics, a trenutno radi na igri iz Transformers univerzuma.

Kao ”izvršni kreatori” projekta, Shroud i Sacriel imaju zadatak da developerima pruže ”nove uvide u to šta fanovi i strimeri zapravo traže od jedne video igre”.

Kakva su vaša očekivanja za Project Astrid?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More