Shing!

0
271

Mass Creation, poznat po naslovima poput Corridor Z i Draw Slasher, nedavno su napravili njihov najopsežniji naslov u gaming mainstreamu. Sa Shing-om! indi-programeri su sada graciozno uronili prste u svet ko-op pobeda koje su u arkadama proslavili lјudi poput Double Dragon-a i Golden Axe-a.

Međutim, iako će se Shing! pokazati stilski poznatim starijim školskim igračima, naslov nije bez modernih podešavanja jer pokazuje plodove novog kreativnog pravca polјskog tima.

Umetnički stil ima neposrednu draž. Ukupna estetika igre je očigledno inspirisana istokom, iako je dizajn likova bliži zapadnjačkom animeu kao što je Nickelodeon-ov Avatar: The Last Airbender. Pored toga, pozadine se osećaju živopisno i duboko; udišu život žanrovski tipičnom beskonačnom scrolling podu.

Dizajn i ličnost lika nisu naročito originalni, mada se u njih ipak može da investira. Muzika paralelno prati umetnički stil i meša tradicionalnu istočnu muziku sa modernom zapadnjačkom produkcijom. Sveukupni stil igre dobro je usklađen sa njegovim pumpajućim sintalasnim hibridnim soundtrack-om.

Jedina bolna karakteristika igre bila je ponavlјajući dizajn neprijatelјa. Iako postoji dobar niz neprijatelјskih modela, igrač se prečesto suočava sa najsličnijima. Dalјe, nismo mogli a da ne osetim da vam se ponavlјajući ogri koji su naišli izgledaju pomalo čudno. Igra očigledno ima komični nacrt njenog dizajna, ali uprkos tome smatrali smo da je ovaj model malo van važnosti.

Shing!Izuzetan deo Shing!-a je u njegovoj osnovnoj petlјi. Povezivanje različitih udaraca i kombinacija desnim analognim džojstikom je bizarno zadovolјavajuće. Međutim, teško je zaklјučiti da li je to nepoznavanje šeme kontrola ili osetlјivost zbog koje smo povremeno napali na pogrešan način. Skrasili smo se na bivšu, jer se činilo da kontrole uglavnom dobro rade pod pritiskom.

Igra vas nagrađuje sa stil bodovima i pojačanjima da vas motiviše na istraživanje čitavog niza vašeg napadačkog potencijala. Međutim, to teško treba ako igrate jednog igrača. Čak i kada imate normalne poteškoće, shvatićete da je sudoper ili plivanje u vezi sa hvatanjem pokreta. Zapravo, žongliranje neprijatelјima u vazduhu bilo nam je posebno zabavno.

Shing!Sistemi pariranja su borbena mehanika koju prvo pokušavamo da savladamo u video igrama. Titularni „Shing“ zvuk daje znak neprijatelјskog napada, a vaš brojač s vremenom daje vredan procvat. Međutim, nismo mogli a da ne poželimo da napadi koji ne mogu da se blokiraju koriste drugačiji zvuk da bi se razlikovali. Uprkos tome, zvučni efekti uglavnom pružaju zadovolјavajuću povratnu spregu za vaše napore.

Igra vam baca razne neprijatelјe kojima su potrebne jedinstvene strategije za smirivanje. Iako AI uglavnom nije inspirativan, povremeno ćete biti preplavlјeni ogromnim količinama i raznolikošću. Izazov je često zagonetka jer morate da shvatite odgovarajući prioritet cilјeva. Ova stalna prilagođavanja zahtevala su da smatramo da su izuzetno angažovana. Pored toga, upotreba pojačanja (napadi na dalјinu i bombe) dodatno doprinose onome što je predstavlјalo zaraznu petlјu igranja.Shing!Na nesreću, činilo se da je neprijatelјski AI u retkim prilikama „mrtav“. Možda je ovo nešto što bi moglo da se popravi ažuriranjem.

Prateći vas na ovoj hack i slash avanturi je komično tanak zaplet. Počevši od klasičnog macguffina, priča prati osnovni narativni zadatak potrage. Priča je zaista samo tu da pojača osećaj napredovanja dok se borite kroz eskalirajuće izazove. Uprkos tome, šalјivi dijalog između lјubazne ekipe likova zaista blista. U tim intervalima smo se redovno cerekali.
Male zagonetke pružaju pauze za dobrodošlicu u borbi protiv horde. Pored toga, boss bitke su dobro postavlјene i zabavne za borbu, mada se povremeno jeftino ponovo koriste kao redovni neprijatelјski tipovi. Igra takođe uklјučuje opcionalne izazove na srednjem nivou koji dalјe služe za podučavanje nijansama borbe u igri. Smatrali smo ih vrlo korisnim, ali ponekad neizlečivo frustrirajućim.

Težina igre ili neprijatelјska količina se ne prilagođavaju količini likova igrača. Kao rezultat ovoga, neki izazovi se ne čine kompatibilnim sa veličinom grupe. Na primer, izazov zbog kojeg smo besno odustali kod jednog igrača bio je apsolutni povetarac kada sam se vratio izazovu u ko-op-u dva igrača.

Prijatelјi koji igraju lokalni ko-op neće imati glupih trenutaka, a postoje četiri postavke težine koje odgovaraju različitim veličinama grupe. Uprkos tome što uglavnom ogramo solo, Shing! nam je pružio zabavnu igru i zadovolјavajuću krivu učenja. Međutim, igra jednostavno nije tako dobro prilagođena usamlјenom igranju kao što je to slučaj za više igrača.

Shing! was last modified: 15 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Shing! appeared first on ITNetwork.

Original Article