Shakedown: Hawaii

Shakedovn: Havaii je nastavak Retro City Rampage od Vblank Entertainment-a, i kao takav, deli mnogo istog DNK. Oba su nevidlјiva, otvorene svetske akcione igre koje rifuju na staroj školi Grand Theft Auto, i obema je trebalo mnogo vremena da uspeju. Međutim, iako će ova nova avantura biti veoma poznata svakome ko je igrao RCR, ona uvodi dovolјno novih ideja da opstanu samostalno.

Prva stvar koju ćete primetiti je prelazak na 16-bitni umetnički stil i čini je mnogo živlјom i živahnijom igrom. Vizuelnije je upadlјiv, sa jarkim bojama, glatkijim animacijama i raznovrsnijim sandbox-om za istraživanje. Neki bi ga mogli gledati u više piksel umetnosti na PlayStation 4, ali izvršenje je teško na grešku, a brojni vizuelni filteri su trešnja na vrhu.
Dok je prezentacija glasna i ponosna, priča se zapravo povlači iz oštrih vratolomija putovanja kroz vreme prvog Vblank naslova. Ne kažemo da je gore, već je samo više na zemlјi. Igrate kao stariji direktor velike korporacije koja shvata da će njegova kompanija propasti. Dok je odmarao kod kuće, zarađujući honorar od svoje najbolјe prodavane knjige, njegovo komercijalno carstvo se polako raspadalo, i tako počinje da koristi svaki prlјavi trik koga može da se setiti da bi okrenuo situaciju u svoju korist. U međuvremenu, njegov siromašni sin počinje da ide na pogrešnu stranu zakona dok pokušava da plaća na svoj način.

Ne zvuči posebno zanimlјivo, ali Vblankov smisao za humor kroz naraciju, satiririše moderne trendove i veliki posao na svakom koraku. Nije strašno smešno, ali gledajući kako se glavni lik bori sa stvarima kao što su striming, napajanjem-gladni mobilni telefoni i kolačići internet pretraživača je prilično zabavno. Većina misija se bavi pružanjem pomoći kompaniji u rastu usvajanjem novih (i podmuklih) praksi, kao što je smanjenje količine sode u bocama ili stvaranje smešnog seta uslova i odredbi kako bi sprečili potrošače da traže popuste.

Većina priča o misijama, bez obzira da li igrate kao glavni mogul, njegov sin, ili njegov najamnik, obično vam daju zadatak da od A do B dođete i uništite nešto. Obično su lepo uokvirene, i sve se lako zamotavaju za nekoliko minuta, ali vi u velikoj meri dovršavate slične cilјeve iznova i iznova. Međutim, ponekad ćete dobiti neki bizarni segment igre koji je naizgled jedinstven. Kada treba da idete u teretanu, upustićete se u neku vrstu ritmičke mini igre. Audicija za TV emisiju uklјučuje dovršavanje malih foto slikanja ili platforskih rukavica. Krajnji rezultat svake misije je u suštini isti – čineći vaš profit povećanim – ali oni su iscrtani kratkim promenama u dizajnu, nudeći malo predaha između svih trčanja i pucanja. To nije ništa zaista originalno, ali dodaje malu količinu varijacije.

Iskreno, aspekt igre koji donosi novac je ono što je naš interes najviše zadržalo. Otvoreni svet je pun automobila za ukrasti ili uništi i pešaka da se uklone sa raznim oružjem, ali dodatni sloj elemenata sličnih kliku daje divno zavisnu ivicu. Postoje stotine biznisa i nekretnina za kupovinu širom ostrva, i sa svakom dnevnom zaradom, uskoro ćete postati opsednuti gledanjem brojeva gore i gore. Veće mogućnosti za rast postaju dostupne dok napredujete kroz priču, a takođe možete obavlјati i uzdrmavanja u određenim ustanovama da biste dobili novac za zaštitu, povećavajući svoju dnevnu zaradu. Pored toga, polako ćete otklјučati množitelјe koje možete koristiti za povećanje iznosa datog toka prihoda. Na kraju ćete dobiti milione dolara i kontrolisati veći deo ostrva.

To je zadovolјavajuća pratnja akcije, koja je vrlo slična Retro City Rampage-u. Automobilske i borbene kontrole su potpuno iste i ostaju predivno jednostavne. Sigurno je zabavno biti uzrok haosa na ulicama; Nikada nećete biti u gubitku zbog automobila koji ćete oteti, lјudi da se bore, ili da izbegavate policiju. U stvari, postoji i režim besplatnog roaminga koji vam pruža beskonačnu gotovinu i svako oružje otklјučano, što vam omogućava da odlepite ako želite da pobegnete od priče. Kada završite kampanju, efektivno ćete dospeti do ove tačke, ali je lepo imati mogućnost za one koji samo žele da naprave neku zlo.

I uvek postoje izazovi takođe, ako želite nešto malo strukturalnije. Oni se sastoje od nekoliko jedinstvenih scenarija u kojima se nalazite protiv vremena i zarađujete što više bodova. Možda ćete morati da pregazite vozila u monster kamionetu, ili da izazovete toliko štete koliko možete sa određenim oružjem. Ovo je prilično zabavno zahvalјujući njihovoj brzoj vatrenoj prirodi, a finalisti će želeti da ulove svaku zlatnu medalјu. Igrali smo PlayStation 4 verziju, ali ovo je definitivno primer gde je cross-buy i cross-save na Vita je više nego dobrodošlo. Kratke misije i izazovi izgledaju kao da se dobro uklapaju sa portabl uređajima.

Uprkos nekakvom ponavljajućem dizajnu misija, Shakedown: Hawaii uspeva da vas zabavlјa na isti način kao i njegov prethodnik. U savremenom svetu to zamenjuje reference pop kulture, a to je ugao koji ulazi u GTA-eskni dizajn. Aspekti poslovnog upravlјanja su ono što će vas obuzeti, sa svakim danom koji će vam donositi sve više i više gotovine kako bi ste se razbacivali. Nјegova marka akcije je jednostavna, ali zadovolјavajuća, i postoji mnogo načina da uživate u igri ako tražite neke vetrovite otvorene svetske antikvitete – samo nemojte očekivati da će vam skinuti čarape (i sandale) sa nogu.

Shakedown: Hawaii was last modified: avgust 30th, 2019 by ITN Team

The post Shakedown: Hawaii appeared first on ITNetwork.

Original Article