Shadow Legend PSVR

0
208

Ako ste barem malo poput nas, kad pogledate promotivni materijal igre i vidite stvari poput zapalјivih mačeva i lančane poruke, vaš um odmah počinje uzbuđeno da vrišti „RPG! To je RPG! “. A kada se jedna od ovih igara pojavi na PSVR tržištu zalјublјenom u RPG, to može da bude dvostruko uzbudlјenje. Ali u slučaju Shadow Legend VR, morali smo da kažemo našem uzbuđenom umu da ohladi njegove pogone. Iako u Shadow Legend VR-u postoje elementi RPG-a i on čini određene stvari bolјe od hvalјenih igara kao što je Skyrim VR (!), ovo nije RPG.

Umesto toga, razmišlјanje o Shadow Legend kao 3D avanturističkoj igri sa nekim akcijama i mehanikom RPG-a staviće vas u mnogo bolјi način razmišlјanja da uživate u ovom zanimlјivom i iznenađujućem VR naslovu. Shadow Legend je veoma zabavan, ali morate da ga prihvatite takvog kakav jeste – potresna mala fantastična avantura koju su napravili neki lјudi koji očito vole D&D.

Bilo bi preterano reduktivno pominjati Vitruvius VR-ov Shadow Legend kao „tehnološki demo“ (razvili smo odvratnost za taj termin u odnosu na VR igre), jer je Shadow Legend VR mnogo više od toga. Ovo je igra pune dužine (bar u VR prostoru). Iako se na nekom nivou Shadow Legend VR oseća kao dokazno mesto za VR mehanike, sa ovim manjim studiom koji prikazuje velikim dečacima kako određene stvari mogu da se postignu sa zadivljujućim uspehom. Tokom čitave igre ili četiri tj pet sati trajanja, neprestano smo se pitali šta mogu ovi lјudi da urade uz budžet od pedeset miliona dolara.

Shadow Legend PSVRU uvodnim trenucima Shadow Legends, postaje jasno da se ekipa programera u Vitruvius-u zabavlјala dizajnirajući zgodne stvari koje bi igrači mogli da isprobaju, ne vezujući ih za priču ili nagrade. Stvorili su cool mehanike, a onda su ih samo ostavili da leže po okruženjima da bi igrači otkrili i angažovali se (ili ne).

Možete da se igrate sa psom, oblikujete rastoplјenu rudu u čelične šipke, naoštrite mačeve na rotirajućem kamenu (ovaj vam čini štetu!) I pušiti lulu; lista se nastavlјa. Ovi predmeti i aktivnosti su usmereni na okruženje, spremni za otkrivanje i igranje sa njima, ako igrač to poželi. Ove neobvezne radnje daleki su put do obnavlјanja Shadow Legend, čineći da se oseća više kao životni okoliš i manje liči na kruti igrački prostor.

Sve ovo nadovezuje se na realističan osećajni svet – koji bi želeli da istražimo daleko izvan granica onoga što nudi Shadow Legend VR. Rado bi proveli na desetine sati igrajući se u epskoj igri realizovanoj sa ovim nivoom interaktivnosti i detalјa. U stvari, neko bi trebao da angažuje ovaj tim kako bi se vratio i zakrpio deo njihove funkcionalnosti u Skyrim-u, jer aktivnosti poput ovih u Shadow Legend idu dalekim putem ka oživlјavanju VR svetova.

GamePlayMeso Shadow Legend VR zaista leži u istraživanju i rešavanju zagonetki. Kako priča napreduje, igračima se otvaraju nova okruženja za istraživanje. Skriveno u svakom okruženju je mnoštvo runostona – i tražeći te neuhvatlјive nagrade je kako smo proveli najveći deo našeg vremena u Shadow Legend. Pošto se upotreba naprednijeg oružja u igri određena u zavisnosti od broja pronađenih runa (i verujte nam – zaista želite napredno oružje), igrači moraju da odvoje vreme da u potpunosti istraže svaki prostor.

Rune mogu da budu sakrivene doslovno bilo gde, a jednostavno pronalaženje njih je samo pola bitke. Jednom primećen, izazov se ponekad nalazi u tome kako doći do runa da ih pokupite (pro savet: ponekad ne idete do rune – runa dolazi vama).

Bavlјenje ovim okruženjima može da bude zabavno i korisno, a obično postoji nekoliko zabavnih sporednih aktivnosti koje možete da isprobate ako želite. Pored toga, blago poput kovanica, pehara i dragog kamenja skriveno je (ili samo leži na otvorenom), tako da vam prikupljanje zlata i slatkiša može da vas drži zaokuplјenim dok razmišlјate kako da napredujete.

Pored pronalaska runestones-a, oko područja igranja raštrkane su i druge neobavezne slagalice. Neke su, na primer, zagonetne reči da bi otvorili vrata – dok su druge manje očigledne. Kao i većina Shadow Legend, i ove zagonetke se osećaju kao razvojni tim koji dodaje sadržaj i vrednost onome što bi mogao da bude jednostavan obilazak.

Shadow Legend PSVRIako su borbene mogućnosti u Shadow Legend VR ograničene (neprijatelјi vam nisu baš do ušiju), kada se to dogodi, borba je zabavna i privlačna. Neprijatelјi imaju tendenciju da se približavaju pravo, što olakšava da ostanete orijentisani prema njima. Igrači su u početku opremlјeni mačem i lukom, ali ovaj se inventar neprestano nadograđuje kako igra napreduje.

Igrači mogu da blokiraju nadolazeće napade od neprijatelјa, a zatim da upotrebe otvor stvoren za udalјavanje loših momaka, pri čemu se šteta pojavlјuje brojčano kako svaki udarac pogodi cilj. Tehnički je moguće izvesti staro „VR vođanje“ u borbi, ali Shadow Legend mudro uklјučuje mehaniku koji će obeshrabriti takvo ponašanje. Igra zapravo registruje koliko žestoko udarate, povećavajući štetu nanesenu jačim udarcima. Zbog toga je korisno povlačiti se i zamahivati što je moguće jače; mahanje nije najefikasniji način da se pobedi.

Pored toga, Shadow Legend VR ohrabruje preciznost omogućavajući igračima da razbijaju neprijatelјeve štitove, odsecaju udove, pa čak i obezglavljuju negativce u jeku borbe. U lepom dodiru otkrili smo da možete da pokupite odsečene glave i bacate ih unaokolo – uvek poslastica.

Shadow Legend PSVRNeprijatelјi uglavnom napadaju jedan po jedan – najviše dva – i svaki susret malo usporava vreme, čineći borbu sa sporim kretanjem u Shadow Legend relativno jednostavnom, ali i dalјe zabavom i korisnom. Zapravo, smatrali smo da je borba u Shadow Legendu mnogo angažovanija od one u drugim igrama (poput već pomenutog Skyrim VR-a), jer smo zapravo morali malo da obratimo pažnju.

Otprilike na sredini igre počinju da se pojavlјuju raspoređeni neprijatelјi, što dodaje novi nivo izazova. Vrlo je zabavno obarati projektile u vazduhu sopstvenim hicima, ali ponekad se pogoci koje ste učinli osećaju malo jeftino. Kontrole u ​​Shadow Legend VR nisu baš tamo gde treba da budu da bi bili uspešni protiv raspoloženih momaka, a zbunjujuća odluka da se tasteri za okretanje postave na suprotni kontroler od dugmeta teleport-a ostavila nas je da je tražimo tokom trajanja igre.

Priča u Shadow Legend VR verovatno je najmanje važan deo igre, ali služi kao osnovno vezivno tkivo radi spajanja različitih postavki. Igrač preuzima ulogu Velikog Majstora Vitezova Templara – koji će se spaliti u vašu pamet kada čujete „Pazi na noge, Grand Master“ po 500-ti put.

TrailerScenePojavlјuje se neka anđeoska dama i proriče pojavljivanje lošeg momka. Loš momak se pojavljuje i ubija gomilu lјudi. Dama anđeo vas ubada mačem kako biste mogli da pratite negativca do podzemlјa, koje liči na groblјe. Ovo je otprilike tačka u kojoj smo se odjavili, shvativši da nas nije briga i da to nije važno.

Ono što je važno je da Shadow Legend VR ima dobar sistem inventara, pristojan dnevnik potrage i zabavno je gađati stvari samostrelom. Tako smo uživali šljapkajući mačem prijatelјe i saveznike (i pse, i konje) i gledali kako se na licu pojavlјuju otvorene rane dok oni pokušavaju da razgovaraju.

Opet, ne želimo da nazovemo Shadow Legend VR dokazom koncepta – mnogo je bolјi od toga. Ali ono što Shadow Legend komunicira pre svega drugog je da je Vitruvius VR talentovana razvojna kuća sa puno trikova u njihovim rukavima.

Ponekad jednostavno je i bolјe. Radije bi imali jednostavnu igru koja deluje veoma dobro nego komplikovanu igru koja je u zbrci. Iako nije preterano složena, Shadow Legend VR je zanimlјiva igra, vredna pažnje VR igrača zbog brojnih inovativnih načina na koji pokazuje kako prevesti stvarne svetske aktivnosti u VR prostor. Takođe je prilično zabavan. Ovom igrom čvrsto se uspostavlјa Vitruvius VR kao tim koji treba pratiti, jer Shadow Legend VR obavlјa puno igračkih funkcija bolјe od ostalih sličnih igara na tržištu.

Shadow Legend PSVR was last modified: 9 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Shadow Legend PSVR appeared first on ITNetwork.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)