Shadow Gangs

113

Iskreno, nema veze, jer je Shadow Gangs, igra u kojoj su oba predstavlјena, staromodna arkadna stvar gde će vam ko je, šta je i kako biti poslednja stvar na umu. Iako biste se možda zapitali zašto njegov glavni negativac izgleda kao napucani Freddy Mercury, mi se još uvek razmišlјamo o tome.

Za svakoga ko je igrao originalni Shinobi, Shadow Gangs će izgledati prilično poznato. Reći da je nadahnuto time bilo bi potcenjivanje; mislite na to više kao na nezvanični nastavak. Suština je u tome što je vaša porodica kidnapovana od strane zločinačke organizacije Shadow Force, a na vama je, Dan nindža majstor reda, da ih spasite. Napravite avanturu koja se proteže na deset nivoa i šest boss-eva, raspoređenih u više misija.

Kao Dan, krećete se sleva udesno u svakom nivou, bacajući zvezde nindže da biste oborili neprijatelјe dok se približavaju ispred i iza vas. Baš kao i Shinobi, postoje neki tvrđi neprijatelјi koji ostaju ukorenjeni u njihovom mestu, bacajući oružje na vas poput bumeranga kad se približite. Oni takođe čuvaju kolege nindže, koje ćete usput morati da spasite. Dođite do kraja nivoa sa svim lociranim i oslobođenim nindžama i možete da napredujete do sledećeg. To su jednostavne stvari.

Shadow GangsMeđutim, postoje neke složenosti. Na primer, neki neprijatelјi će blokirati vaše bačene zvezdice, čineći neophodnim da pokušate da ih uhvatite kad nisu spremni, ili se približite i udarite ih napadom iz blizine. I naravno, što dalјe ulazite u igru, neprijatelјi postaju složeniji sa njihovim napadima. Sami nivoi se takođe pune još opasnostima, poput jama bez dna.

Srećom, imate nekoliko otmenih trikova u rukavu kako biste stvari učinili malo upravlјivijima. Pritiskom na dugme možete da položite minu, koja pomaže sa onim dosadnim neprijatelјima koji vam se prikradaju – a više njih možete da pokupite uništavanjem čudnih kugli na koje naiđete nekada. Od tih kugli mogu da se dobiju i druge korisne stavke i nadogradnje, uklјučujući onu koja vas u potpunosti oblači u nindža odeću.

GamePlayKada ste odeveni kao opaki nindža, vaše zvezde koje bacate se iz nekog razloga zamenjuju pod-mitralјezom; to ne deluje baš poput ninje, ali dodatna šteta koju sa sobom donosi znači da se nećemo žaliti. Što je još važnije, takođe dobijate pristup moćnoj magiji koja jednim zamahom može da očisti ekran neprijatelјa. I ko ne voli to da radi kad je sateran u ćošak?

Sledeći Shinobi-ev primer, između svakog nivoa Shadow Gangs takođe predstavlјa igračima mini igru odigranu iz perspektive prvog lica u kojoj moraju da sruše neprijatelјske ninje koji trče preko pokretnih traka. Postoje neke razlike, na primer, mini igra se završava ako neko od nindža uspe da pokupi i pobegne sa sferom, a vi radije koristite pištolј umesto da bacate zvezde.

Shadow GangsBoss-evi su možda vrhunac igre, i videćete da vrebaju na kraju svake misije. Shadow Gangs nije laka igra, ne bilo kojim delom mašte, ali boss-evi podižu nivo izazova na viši nivo. Dok ne naučite njihove obrasce napada, umrećete, umrećete i ponovo ćete umreti. Jednom kad ih shvatite, uopšte nisu loši i vrlo su korisni za poraz.

Trebalo bi da napomenemo da je u Shadow Gangs dostupno više nivoa težine ako želite da olakšate ili otežate iskustvo, iako su životi i nastavak ograničeni bez obzira na to koji odaberete. A nakon što završite misiju, sledeća postaje dostupna iz funkcije za odabir misije putem glavnog menija, tako da ne morate da dovršite Shadow Gangs u jednom cugu.

Pored toga što je vrlo izveden od Shinobi-a, Shadow Gangs čini i nekoliko problema koji malo srozavaju njegovu igru. Postavlјanje neprijatelјa može ponekad da bude problematično, zbog čega će se neki delovi igre osećati jeftino, a ne izazovno, posebno kada se kombinuju sa nedoslednim kontrolnim tačkama. Morate da pobedite svaki nivo u određenom vremenskom roku, a na nekim nivoima sat može da se oseća previše strogo.

U velikoj šemi stvari, Shadow Gangs je izvedena reimaginacija naizgled zaboravlјene serije. Iako je njegov igrački koren ukorenjen u prošlosti, vizuelni elementi imaju savremeni sjaj – HD spritovi Shadow Gangs-a zaista iskaču sa ekrana, a okruženje je raznoliko i detalјno. Daleko je od savršenog, ali ovde ima mnogo toga da oduševi svakog klasičnog lјubitelјa Shinobi-a.

Shadow Gangs was last modified: 9 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Shadow Gangs appeared first on ITNetwork.

Original Article