Šest gejming studija izjavilo da bi velika kupovina Activision-Blizzard grupe bila pravi potez za konkurenciju

0
54
sest-gejming-studija-izjavilo-da-bi-velika-kupovina-activision-blizzard-grupe-bila-pravi-potez-za-konkurenciju

Iako već neko vreme znamo da je Soni u pregovorima sa CMA-om da izrazi zabrinutost u vezi sa Microsoftovom planiranom akvizicijom Activision Blizzarda, nismo mnogo čuli o studijima koji su govorili u odbranu kupovine. To se danas promenilo, pošto su podnesci CMA ažurirani odgovorima drugih developera trećih strana o ugovoru.

Šest studija je podelilo svoje mišljenje o ugovoru sa CMA, ali samo 4J Studios je odlučio da javno objavi svoje ime. Ova grupa studija je rekla da akvizicija neće naštetiti industriji i da će obezbediti snažniju konkurenciju na tržištu konzola.

Objavljujući svoje komentare, suosnivač 4J Studios-a, Kris van der Kujl, rekao je da ugovor izgleda kao „prirodna evolucija industrije“. Druga kompanija je rekla da smatra da su argumenti protiv akvizicije „malo preuveličani i nesrazmerni“.

Kako je istakao Game Developer, jedan izvršni direktor nezavisnog studija koji je radio sa Xbox, Sony, pa čak i Activision, govorio je u odbranu Majkrosofta, rekavši da je kompanija uvek poštovala svoje ugovore i obaveze, što izgleda kao odgovor na sugestije da Microsoft dao obećanja regulatorima da Zenimax igre neće biti ekskluzivne kako bi se posao odobrio.

Drugi developer je jednostavno rekao da je „Playstationu potrebna bolja konkurencija da bi primorala platformu da unapredi svoju igru“. Microsoftova kupovina Activision Blizzarda dovela bi do jače konkurencije između ova dva brenda.

Sony je još jednom jasno izneo svoje primedbe na sporazum poslednjih nedelja, tvrdeći da je Microsoft lagao regulatore u prošlosti, i takođe pokušavajući da ubedi regulatore da bi Microsoft mogao da sabotira Call of Duti ometajući performanse na PlaiStation-u ako stekne kontrolu nad IP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More