Sertifikat za „Smanjenje CO2“ ovoga puta dodeljen za televizor

0
71
sertifikat-za-„smanjenje-co2“-ovoga-puta-dodeljen-za-televizor

Kompanija Samsung Electronics objavila je da je šest modela u liniji Neo QLED za 2023. dobilo certifikat „Smanjenje CO2“ od „Carbon Trust“ instituta. Ova oznaka se dodeljuje proizvodu kada se dokaže da se njegovo emitovanje ugljenika smanjuje iz godine u godinu, što je potvrda nastojanja kompanije Samsung da poboljša održivost tokom celog životnog ciklusa proizvoda.

“Zadovoljstvo je videti kako ova priznata organizacija prepoznaje misiju održivosti kompanije Samsung, budući da smo i dalje predani stvaranju proizvoda kojima je budućnost naše planete na prvom mestu”, rekao je Seokwoo Yong, Izvršni potpredsednik i direktor Tima za Istraživanje i Razvoj divizije za Vizuelne Prikaze u kompaniji Samsung Electronics. “Kao najveći svetski proizvođač televizora, prepoznajemo svoju odgovornost da budemo primer i nastavićemo da koristimo tehnologiju za podsticanje pozitivnih promena.”

Modeli Neo QLED 2023 televizora dobili su sertifikat kao priznanje nastojanjima kompanije Samsung da smanji težinu proizvoda i njihovu potrošnju energije tokom faze korišćenja u poređenju sa svojim prethodnicima. Šest sertifikovanih modela uključuje tri Neo QLED 8K i tri Neo QLED 4K ekrana. Budući da Samsung namerava da proširi opseg ovih napora, očekuje se da će ove godine zaraditi sertifikat o smanjenju emitovanja ugljenika za više od 20 modela u svojoj najnovijoj liniji QLED, Crystal UHD i OLED TV-a, kao i monitora, te proizvoda za označavanje.

Godine 2021. Samsung Neo QLED postao je prvi ekran koji je dobio sertifikat među televizorima 4K i više rezolucije. Sledeće godine, 16 modela u Samsung liniji za 2022, uključujući 11 modela iz asortimana QLED, Crystal UHD i Lifestyle TV, kao i pet monitora i proizvoda za označavanje, takođe je dobilo certifikat.

Kao globalni TV lider 17. godinu zaredom, Samsung divizija za Vizuelne Prikazenastavlja da predstavlja ekološki osvešćene proizvode i prakse za svoju tehnologiju ekrana koja se koristi na televizorima i monitorima.

Read More