Serious Sam 4

0
210

Serious Sam 4 poseduje online kooperativni režim za 4 igrača. Ne postoji opcija izbora karaktera, svi igraju kao Serious Sam. Domaćin može da odabere početni nivo, ali nakon toga svako može da zatraži nivo što dovodi do glasanja u igri. Ko-op je upadaj/ispadaj, što pronalaženje igre čini brzo i lako. Otkrili smo da je tokom našeg online vremena bilo nekih manjih problema sa zaostajanjem, ali ništa previše dosadno. Jedna sjajna karakteristika koju treba napomenuti, pored korisničkog imena svakog igrača nalazi se strelica i broj koji pokazuje smer i udalјenost od vas u igri. Budući da su nivoi Serious Sam-a toliko veliki, ovo je dobro došlo da pomogne da grupa ostane blizu.

Serious Sam 4 je ozbilјno izvanredna pucačina u prvom licu. Igranje je hrpa zabave, a iako uglavnom uklјučuje pucanje – potreban je nivo strategije za upotrebu pravog oružja u pravo vreme. Vizuelni elementi su pomalo pomešana torba. Iako smo bili impresionirani veličinom okruženja i neprijatelјskim modelima likova, otkrili smo da su neki od modela lјudskog karaktera pomalo isklјučeni – posebno njihove slobodne poglede. Bilo je nekih bizarnih grešaka, i vizuelno i igrački; međutim, dan kada će jedan patch rasčistiti neke probleme. Soundtrack i glasovna gluma su vrhunski, a dijalog je nešto najzabavnije što smo čuli u dugo vremena. Naročito je postojao ovaj trenutak, bilo je to neposredno nakon boss borbe neposredno ispred katedrale, odgovor koji daje Serious Sam… Ne želimo da vam pokvarimo, ali bukvalno smo navijali jer je bilo tako prokleto sjajno. Ako ste na tržištu za zabavu, pucačinu iz prvog lica, od sveg srca preporučujemo Serious Sam 4. Ima njegovih sopstvenih mana i možda nije pucačina godine, ali ipak je sto posto vredan igranja.

Serious Sam 4Prošlo je devet dugih godina, ali Serious Sam Stone se konačno vratio sa potpuno novom pucačinom u prvom licu za sve vaše potrebe za pucanjem iz oružja. Serious Sam 4 je novi pristup franšizi Serious Sam i deluje kao uvod u originalne tri igre. Ne brinite, Serious Sam fanovi, sve što volite u vezi s franšizom još uvek je ovde, uklјučujući sve epske bitke i mahnitu akciju. Međutim, programeri su uložili značajnu količinu posla u svaki drugi aspekt igre kako bi se osećala kao najkompletnije iskustvo Serious Sem-a do sada. Zapravo, dok smo donekle igrali sve prethodne igre Serious Sam, obično nam je na kraju postalo dosadno i prelazili smo na nešto drugo. To nije slučaj sa Serious Sam 4, bila je to apsolutna uzbudlјiva vožnja od početka do kraja i lako jedna od najbolјih pucačina u prvom licu 2020. Ima svojih mana, o kojima ćemo razgovarati, ali ako tražite za neke akcije za vaš prst na okidaču koji vas svrbi, Serious Sam 4 bi mogao da počeše taj vaš svrab.

Serious Sam 4Serious Sam 4 se dešava pre događaja iz originalne tri igre. Podli antagonist serije Mental započeo je invaziju na Zemlјu i poslao jednog od njegovih generala, Lord Achriman-a, da nadgleda uništavanje Zemlјe. Na Mental-ovom putu stoje EDF, ili Zemalјske odbrambene snage. Preuzećete ulogu Serious Sam-a, dok on vodi grupu ološa vojnika EDF-a kroz Evropu u potrazi za pronalaženjem jedne stvari koja bi potencijalno mogla da zaustavi invaziju Mental-a, Holy Grail. Usput će rasti otpori, padaće drugovi i govoriće se jednoslojne rečenice. Mnogo i puno jednoslojnih rečenica.

Ako ste ikada ranije igrali igre Serious Sam, znate šta možete da očekujete. To je pucačina u prvom licu u arkadnom stilu sa puno kruženja i povlačenja. U prethodnim igrama, horde neprijatelјa bi se rojile prema našem junaku. U Serious Sam 4 horde se znatno pojačavaju novim Legion sistemom koji omogućava stotine neprijatelјa na ekranu odjednom. To je zaista prizor koji treba videti. Srećom, do zuba ćete biti naoružani sa 14 različitih oružja, od pušaka do mini pištolja do topa – da, stvarnog topa. A sa preko 30 različitih vrsta neprijatelјa, često ćete menjati između oružja, jer će preživlјavanje često zavisiti od upotrebe pravog oružja za pravog neprijatelјa. Takođe ćete biti opremlјeni sa pregršt uređaja, uklјučujući Time Warp koji usporava neprijatelјe i Black Hole koja je verovatno jedna od najlepših naprava koje smo ikada videli u pucačini u prvom licu. Igranje je brzo, furiozno i tona zabave. Kada se rasturate neprijatelje, okolina ima pregršt tajni – mi smo uspeli da pronađemo nekoliko tajni, ali često bi tajna bila na nekom nejasnom mestu i ne bi imali pojma da dođemo do nje. Možda nam je samo nešto nedostajalo ili možda malo treba da se nivoi prilagode kako bi tajne postale malo pristupačnije.

Serious Sam 4U Serious Sam 4, neprijatelјski modeli likova, okruženja i pejzaži izgledaju prilično dobro. Serious Sam ima tanak, gotovo mršav i visok izgled, koji je daleko manje intenzivnog izgleda od njegovog izgleda Serious Sam 3. Jedino što smo neprestano primećivali kod modela likova bile su njihove oči. Oči bi često izgledale prilično upražnjeno kao da gledaju u dalјinu. Međutim, najstrašniji trenutak bio je ovaj lik koji bi trepnuo, ali kapak ne bi prekrio oko, pa je trepavica izgledala poput brisača vetrobranskog stakla. Okruženja tokom igre su prilično raznolika, od gradskih ulica u Italiji do zaleđenih ruskih zemalјa. Iako su ova okruženja i nivoi bili prilično ogromni, negativna strana su često ponavlјane i zamaglјene teksture. Zgrade su izgledale sjajno iz dalјine, ali izbliza su postale pomalo ružne.

Neprijatelјi su bili ogromni i raznovrsni, a bilo je slučajeva kada su desetine i desetine neprijatelјa ispunili masivna polјa. Ne sećamo se da smo ikada igrali pucačinu iz prvog lica koja je imala toliko neprijatelјa na bojnom polјu u bilo kom trenutku – bilo je trenutaka koje je bilo jednostavno neverovatno za videti. A često na horizontu, neprijatelјski glavni brodovi lebdeli bi među oblacima, dodajući apokaliptičnu atmosferu. Dizajn nivoa je najbolјi u dosadašnjoj igri Serious Sam, sa lepom kombinacijom borbenih dejstava iz neposredne blizine i otvorenih prostora koji će zaista osloboditi pakao. U audio odelјenju soundtrack je apsolutno spektakularan. Tokom igara sa manje pucanja, počastićete se prelepom muzikom koja naglašava pejzaž. Međutim, kada se pojave negativci, muzika se agresivno pojačava da pomogne u motivisanju razvaljivanja neprijatelja. Još jedan vrhunac u igri je glasovna gluma, od koje je većina urađena iznenađujuće dobro. Pametna i duhovita zafrkancija među likovima isporučuje se maestralno i zaista dodaje celokupnom paketu. I, naravno, naš heroj Serious Sam-a i dalјe glasovno izražava neverovatni John J. Dick, koji apsolutno rastura dijalog.

Dobro:

  • Duhovita, zabavna priča i dijalog
  • Odličan soundtrack
  • Impresivna količina neprijatelјa na ekranu
  • Online ko-op za 4 igrača

Loše:

  • Neki vizuelni problemi
  • Duga vremena učitavanja
  • Bizarni platforming problemi

Serious Sam 4 was last modified: 25 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Serious Sam 4 appeared first on ITNetwork.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)