SEGA predstavila grand strategiju Humankind

Nakon uspeha koje su poslednjih nekoliko Total War igara imale, SEGA polako počinje da shvata vrednost strateških igara, pa smo tako na ovogodišnjem Gamescomu dobili najavu još jedne strategije, i to 4X grand strategije sa istorijskom tematikom, koja deluje kao nešto što može biti ozbiljna konkurencija Civilizaciji.

Iza igre stoji studio Amplitude, koji nam je doneo serijale Endless Space i Endless Legend, i kako kažu iz studija, “sve igre koje smo pravili do sada, su vodile do ove igre i ovog trenutka, ovo je naš magnum opus”.

Kako dalje kažu, igra će nuditi “milion mogućih civilizacija”, ma šta to značilo. Civilizacije neće pratiti klasične istorijske puteve, već ćete recimo moći da započnete kao Stari Egipat, i da se dalje razvijete u nešto što podseća na Rimsko cartvo ili Mongoliju u 21. veku, odnosno mi kao igrači možemo da “iznova pišemo istoriju”.

Igra će izaći negde u toku 2020. godine, a ispod možete pogledati i prvi trejler za igru, dok sam gejmplej očekujemo da bude prikazan negde u toku Gamescoma. Za više detalja i skrinšotove iz igre, posetite zvaničnu Steam stranicu igre.

The post SEGA predstavila grand strategiju Humankind appeared first on PLAY!.

Original Article