SEGA planira povećanje cene igara na 70 dolara

0
45
sega-planira-povecanje-cene-igara-na-70-dolara

Sa lansiranjem ove najnovije generacije konzola, videli smo veliki broj izdavača koji je povećao cenu svojih igara za trenutnu generaciju na 70 dolara – navodeći različite razloge za neophodnost ovog poteza. Izgleda da bi SEGA mogla biti sledeći izdavač koji će prihvatiti cenu od 70 dolara i to bi mogao učiniti u ne tako dalekoj budućnosti.

Kao deo fiskalnog izveštaja o zaradi SEGA, CEO (Haruki Satomi) i CFO (Koichi Fukazawa) su bili upitani o aktuelnom trendu povećanja cena igara sa prethodnog standarda od 60 dolara na novi AAA minimum od 70 dolara.

Kako je VGC izvestio, u odgovoru su izvršni direktori rekli: “Na globalnom tržištu, AAA igre za konzole su se prodavale po ceni od 59,99 dolara već mnogo godina, ali su se prošle godine pojavile igre koje se prodaju po ceni od 69,99 dolara.”

Nastavili su: “Želeli bismo da pregledamo cene naslova za koje verujemo da su u skladu sa povećanjem cena, uzimajući u obzir i tržišne uslove.”

Ako bi SEGA povećala cenu svojih AAA igara na 70 dolara bilo bi zanimljivo videti koji naslovi bi bili podignuti na ovaj premijum nivo: Sonic the Hedgehog? Like a Dragon? Persona? Vreme će pokazati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More