SEGA otkazala igru Hyenas i ostale nenajavljene igre

0
82
sega-otkazala-igru-hyenas-i-ostale-nenajavljene-igre

SEGA izgleda da prolazi kroz malo potresa, kao i većina industrije u proteklih nekoliko meseci, jer je izdavač otkazao niz projekata. Najveće otkazivanje utiče na predstojeću pucačinu studija Creative Assembly, Hyenas, ali je otkazano i nekoliko neobjavljenih projekata.

U investitorskoj belešci objavljenoj ove nedelje, Sega je upozorila akcionare da očekuje da će zabeležiti gubitak za fiskalnu godinu, jer izdavač suočava sa manjom dobiti u Evropi. Sada Sega prolazi kroz “strukturne reforme usmerene na povećanje efikasnosti”. To znači tačno ono što biste očekivali, otkazivanje projekata i otpuštanja.

Hyenas je prvi put najavljen prošlog leta, a novi trejler je objavljen sredinom avgusta, što navodno ukazuje na to da igra napreduje ka izlasku. Početkom ove godine, Sega je označila Hyenas kao izazovan naslov i sada se čini da više ne veruju da je projekat vredan investicije da bi se dovršio do kraja.

Kao rezultat otkazivanja, izvor koji je razgovarao sa IGN-om tvrdi da ceo Hyenas tim a u Creative Assembly suočava sa otpuštanjem. Međutim, otpuštanja će verovatno uticati i na druge delove kompanije. Moguće je da Sega planira da smanji broj zaposlenih u nekim od svojih drugih studija, tako da bismo trebali čuti više u narednim mesecima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More