SEGA opovrgla glasine o potencijalnom preuzimanju od strane Microsofta

0
95
sega-opovrgla-glasine-o-potencijalnom-preuzimanju-od-strane-microsofta

Ranije ove godine, izveštavano je da Microsoft razmatra akviziciju japanskog zabavnog giganta SEGA – među ostalim potencijalnim kupovinama. Sada se izvršni direktor SEGA oglasio o ovim glasinama, tvrdeći da “Ne mislim da će se takva transakcija dogoditi.”

Tokom ovogodišnje tehnološke konferencije Web Summit, izvršni direktor SEGA Shuji Utsumi razgovarao je sa CNBC o brojnim temama, uključujući Sonic the Hedgehog i potencijalno proširenje njegovih mnogih franšiza na druge medije.

Zanimljivo je da je izvršni direktor takođe direktno odgovorio na prethodne glasine da Microsoft želi da kupi SEGA, pri čemu je Utsumi rekao: “Mnoge kompanije su zainteresovane. Osećamo se počastvovano. Imamo atraktivne franšize i potencijale. Kompanije u vlasništvu vlasnika. Snažan vlasnik. Ne mislim da će se takva transakcija dogoditi.”

S obzirom na to da je izvršni direktor hvalio trenutni uspeh SEGA, ima smisla da izdavač trenutno nije zainteresovan za akviziciju. Kao što je Utsumi pomenuo, SEGA poseduje gomilu plodonosnih franšiza, od kojih mnoge trenutno postižu bolje rezultate nego ikada.

Nakon što je Microsoft napravio masovnu akviziciju Activision Blizzard King, pomalo je olakšanje videti da je SEGA odlučna da za sada ostane nezavisna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More