SEGA greškom izdala Persona 5 Strikers za PC bez Denuvo zaštite

0
23

Developeri i izdavači ulažu ogromne svote novca kako bi kroz Denuvo softver svoje igre zaštitili od piratizovanja, iako proces zaštite uopšte nije garantovan u vidu vremena trajanja.

Međutim, i pored izdvojenog novca, neko uspe da obesmisli prisustvo Denuvo zaštite, kao što je to recimo učinila kompanija SEGA. Ovaj japanski izdavač je nedavno na Steam doveo verziju Persona 5 Strikers bez prisutne Denuvo zaštite, i pored toga što je pre izlaska naglašeno da će ona biti prisutna.

Napominjemo da se radi o Steam verziji igre namenjenoj onima koji su kupili Deluxe izdanje i koje je dostupno pre obične verzije, dostupne od 23. februara. Tada će SEGA verovatno dodati Denuvo zaštitu, ali je šteta već načinjena pošto piratska verzija igre verovatno već cirkuliše internetom.

Koliko god izgledalo iznenađujuće, ovo nije prvi put da postoji ovakva situacija u gejming industriji. Capcom je za svoje igre RE2 Remake i Devil May Cry 5 greškom izdao verzije bez Denuvo zaštite, a i Bethesda je isto učinila u nekoliko navrata, najskorije sa Doom Eternal.

The post SEGA greškom izdala Persona 5 Strikers za PC bez Denuvo zaštite appeared first on PLAY!.

Original Article