Šef Playstationa tvrdi da je rano govoriti o popularnosti PSVR2 uređaja, uprkos lošoj prodaji

0
37
sef-playstationa-tvrdi-da-je-rano-govoriti-o-popularnosti-psvr2-uredjaja,-uprkos-losoj-prodaji

Nakon lansiranja PS VR2 ranije ove godine, sugerisalo se da su predbilježbe i rane prodaje promašile očekivanja. Još uvek ne znamo koliko je jedinica Sony uspeo da proda do sada. Međutim, šef Playstationa, Jim Ryan, kaže da je još uvek prerano da se sudi o popularnosti novog headseta.

U martu je izveštavano da je Sony prodao samo oko 300.000 PS VR2 jedinica tokom prvog kvartala. To je daleko ispod ambicioznog broja od 2 miliona kojeg je Sony navodno želeo da dostigne. Postoji nekoliko razloga za to. Za početak, sam uređaj košta više od PS5 konzole potrebne za njegovo korišćenje. Drugo, nedostatak je velikih igara. Čak i Horizon VR spin-off, Call of the Mountain, razočarava igrače zbog svoje prevelike zavisnosti od penjanja kao mehanike igranja.

Ipak, Sony nije brz da otpiše headset. U intervjuu sa Famitsu-om, Jim Ryan je objasnio da je budući da je headset tek izašao pre nekoliko meseci “malo rano suditi o njegovoj popularnosti”.

PS VR2 će nesumnjivo zauzeti deo Sony-evog predstojećeg PlayStation Showcase-a, zakazanog za sledeću nedelju. Sigurni smo da će rani kupci držati fige za neke velike nove VR igre. Možda čak i PS VR2 verziju Half-Life Alyx-a, koja i dalje ostaje jedna od najboljih single-player VR igara razvijenih do danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More