Šef kompanije Valve kaže da je Xbox Series X bolji od Playstation 5 konzole

0
39

Vlasniku kompanije Valve i Steam platforme, Gejbu Njuelu, se odmor produžen zbog korona virusa osladio, pa on tako već nekoliko meseci boravi na Novom Zelandu, gde konačno ima vremena za gostovanje na tamošnjim televizijama.

Teme su različite, i mahom su vezana za gostoprimstvo ove južne zemlje, ali ima prilike da se porazgovara i o industriji video igara. Nedavno je Gejb govorio o nadolazećim konzolama i otkrio je koju stranu podržava. Iznenađujuće ili ne, Njuel u ovom slučaju straje na stranu kompanije Microsoft i preferira Xbox Series X konzolu naspram Playstation 5, a na odluku je uticalo to što je XSX bolji po pitanju snage.

Njegovo mišljenje je dosta zanimljivo, pošto nema nikakve koristi od izjave vezane za trku konzola, pošto su u Valveu fokusirani na PC segment, ali možda Njuel zna nešto dodatno što mi ne znamo po pitanju nadolazeće generacije konzola.

Videćemo kako će se obe strane pokazati u praksi kada se pojave krajem godine, a trenutno je u jeku kampanja promovisanja konzola i nadolazećih igara/ekskluziva. Microsoft je svoj događaj već održao, a na red dolazi Sony početkom narednog meseca.

The post Šef kompanije Valve kaže da je Xbox Series X bolji od Playstation 5 konzole appeared first on PLAY!.

Original Article