Secret Agent HD

0
473

Apogee Softvare, tvorca takvih klasičnih naslova kao što su originalni Duke Nukem i Commander Keen, rado pamte oni koji su nekada morali ručno da unose komande za pokretanje njihove igre. Iako je sada poznata pod nazivom 3D Realms, kompanija je od tada preuzela stari nadimak i išla s njim. Apogee Entertainment objavlјuje nove ili ažurirane verzije mnogih klasičnih programa softverskog giganta od 2008. godine, a Secret Agent HD rezultat je najnovijih napora sa Emberheart Games.

Originalni Secret Agent objavlјen je 1992. godine za MS-DOS kao shareware naslov podelјen u tri epizode. Igra je bila puzzle-platformer i oponašala je klasike špijunskih tropa, posebno onih iz Bond filmova. Radnja je usledila nakon 006½, istoimenog tajnog agenta, dok se infiltrirao i uništio tri ostrvska uporišta Diabolical Villain Society (ili DVS), koje je vodio dr. No Body. Iako su struktura i priča od tri epizode ​​sačuvane za ovaj novi remaster, ona takođe uklјučuje potpuno novu četvrtu epizodu punu svog originalnog sadržaja, kao i editor nivoa i preuzimanja na nivou zajednice.

Secret Agent HDNivoi unutar svakog odelјka Secret Agent HD- a predstavlјeni su zgradama raštrkanim po ostrvu na kojem je epizoda smeštena. Ova vrsta područja čvorišta omogućava preuzimanje nivoa u bilo kojem redosledu koji igrač odabere; međutim, sa jedinim izuzetkom završnog nivoa na svakom ostrvu, ne postoji stvarni način da se utvrdi razlika između zgrade bilo kog nivoa i bilo koje druge. Ideja je osnovna i pokušaj pronalaska ispravnog puta do nekih nivoa ponekad može da bude frustrirajuć, ali ostavlјa utisak pustolovine oko ovih ostrva i sistematskog razdvajanja njihovih operacija.

GamePlayJednom kada se 006½ infiltrira u jednu od ovih zgrada, perspektiva igre se pomera od vrha do dole ostrva na bočni pogled. Tokom ovih faza, igrači će navigovati špijuna kroz izazove platformiranja različite složenosti, istovremeno se baveći pretnjama u obliku neprijatelјa i smrtnih zamki. U normalnim poteškoćama svaki nivo omogućava igraču da ga tri puta pre smrti pogode ove prepreke, što može da bude teško s obzirom na to da nikada ne postoji način da se izleče ove pogođene tačke. Slagalica u igri sastoji se od cilјeva završetka svake faze. Svaka od njih zahteva dve glavne stvari pre završetka, lociranje i uništavanje skrivene radarske antene i dobijanje dinamita za uništavanje izlaza sa nivoa.

Secret Agent HDProblemi počinju da nastaju u Secret Agent HD-u kada se igrač suoči sa posledicama pogrešnog odgovora na zagonetke predstavlјene u njegovim nivoima. Secret Agent HD ne samo da to dozvolјava, već na taj način osuđuje pokušaj na nivou, čineći sve napredovanje napred na nivou nemogućim i prisilјavajući igrače da se restartuju od početka. Ovakva filozofija dizajna igara stare škole, gde se igrač strogo kažnjava zbog grešaka, tako da se ukupno vreme igre produžava, ometa iskustvo na svakom koraku. Secret Agent HD nastoji da usmeri igrače stavlјajući ih u scenarije bez pobede, poput povredi sve, osim najrefleksivnijih igrača, na samom početku nivoa ili zahtevajući da slepo padnu u područje sa samo jednim sigurnim prostorom. Iako je više nego moguće zapamtiti kako se zaobilaze ovakve stvari, čini se da svaka smrt pripisana ovakvim zamkama deluje frustrirajuće i neopravdano.

Secret Agent HD je vrsta igre za koju će neki smatrati da je vredna, dok će je drugi videti kao ne igrivu iz potpuno istih razloga. Ima puno stilova video igara, a ovo ponovno izdanje dolazi u paketu sa ne samo više od originala, već i sposobnošću da se napravi i više od toga. Secret Agent HD je na kraju miks „NES hard“ koja se sukoblјava sa modernim senzibilitetima, ali i dalјe uvek uspeva da pokaže koliko legitimno može da bude zabavno glumiti super špijuna koji se uvlači u jazbinu negativca.

Secret Agent HD was last modified: 21 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Secret Agent HD appeared first on ITNetwork.

Original Article