Saxdor 270 GTO – Sledeća velika senzacija

0
77
saxdor-270-gto-–-sledeca-velika-senzacija

Saxdor je na međunarodnom sajmu nautike u Sautemptonu premijerno predstavio još jedan inovativan projekat u kategoriji glisera ispod 9 metara: Saxdor 270. Jedini model u ovoj porodici koji ima i bar sa sudoperom kao i sedišta za šest osoba koja su okrenuta jedna prema drugima je Saxdor 270 GTO, koji dokazuje da postoje nove granice funkcionalnosti koje ovaj brend istražuje sa svojim novim modelom.

Simetrični kokpit doprinosi balansu broda, širina prolaza sa leve strane omogućava ljudima da se samouvereno kreću po brodu, a prostor za ručavanje na krmi može da se pretvori u prostor za sunčanje.

IMG 6954

Elegantne proporcije modela Saxdor 270 skrivaju kabinu za spavanje sa bračnim krevetom i toaletom sa lavaboom, čime se model 270 GTO unapređuje iz glisera za dnevne plovidbe u stilizovani vikend brod. Unutra imamo mnogo prirodnog svetla koje dolazi kroz prozor na plafonu i otvore, što ceo prostor čini većim.

Dizajniran koristeći prepoznatljivo Saxdor korito sa dvostrukim stepenastim prelazom, koje garantuje laganu i meku plovidbu, Saxdor 270 GTO isporučuje brzinske performanse i potrošnju goriva po kojim su poznati prethodni modeli ovog brenda. Duboki „V“ ulaz korita ublažava udare pri kontaktu s vodom čime se dodatno poboljšava stabilnost broda.

IMG 6476a

Lagana i čvrsta konstrukcija, izgrađena tehnikom vakuumske infuzije, za rezultat ima plovilo koje je lako preneti prikolicom, čime se otvara čitava nova dimenzija za ljude koji žele da isprobaju druga mesta mimo svoje uobičajene oblasti za krstarenje. Sa vanbrodskim motorom od 225 do 350 ks, Saxdor 270 ima dizajn koji je osmišljen za štednju goriva.

Osnivač i glavni dizajner kompanije Saxdor Yachts, Sakari Matila, poznat i kao osnivač kompanija Axopar, XO, Aquador i Paragon kaže: „Modeli 200 i 320 su se pokazali kao izuzetno popularni kod kupaca. Sa velikim uzbuđenjem, predstavljamo vam model 270 GTO. Sa istim fokusom na performanse, dizajn i kvalitet, ovaj brod je najsvestraniji u svojoj kategoriji. Linija 270 i dolazeća linija modela 400 predstavljaju sledeće korake za flotu Saxdor brodova.“

Generalni direktor Saxdor grupe, Erna Rusi, kaže: „Novi SX270 će biti odličan dodatak našoj floti, jer predstavlja još jedan model koji „nudi više za svoju cenu“ – to je fantastičan brod za taj cenovni rang! Dolazeći model SX 400 GTC ponudiće sveobuhvatni doživljaj plovidbe koji će zadovoljiti sve potrebe kupca“.

SX270 je izbačen na tržište kao model ograničene serije i dolazi sa T-krovom sa GPR okvirom i mekim materijalima.

Saxdor 270 GTO specifikacije:

Dužina

8,45m

Širina

2,60m

Težina (kg)

2069

Maks. snaga

motora (Ks)

300

Kapacitet goriva (l)

300

Broj osoba

7

Broj ležaja

/

Read More