San Diego se priključuje ograničavanju tehnologija za nadzor

0
57

San Diego se pridružuje gradovima koji suzbijaju tehnologiju nadzora. Gradsko veće je dalo konačno zeleno svetlo za uredbu koja zahteva odobrenje za tehnologiju koja može da identifikuje i prati pojedince, kao što su kamere za telo i uličnu rasvetu.

video nadzor

San Diego kasni sa odlukama u odnosu na druge gradove u SAD-u

Grad ima jednogodišnji grejs period kako bi formirao savetodavni odbor i dao odeljenjima priliku da ispitaju svoje inventare tehnologije za nadzor. Organizacijama koje već koriste ove sisteme biće potrebno ovlašćenje za nastavak korišćenja. Međutim, izuzetak će omogućiti policiji u saveznim radnim grupama da koriste nadzor. Veće je prvi put odobrilo uredbu u novembru 2020. Zakasnelo odobrenje dolazi nakon što je više grupa zaposlenih iskoristilo svoje pravo da preispita nova pravila.

San Diego relativno kasni sa takvim propisima. Na primer, San Francisco i drugi gradovi zabranili su prepoznavanje lica. Uprkos tome, njegovo odobrenje bi moglo povećati pritisak na druge lokalne samouprave da ili ograniče hardver za nadzor ili da ponude veću transparentnost u pogledu svojih alata za praćenje.

Izvor: Engadget

The post San Diego se priključuje ograničavanju tehnologija za nadzor first appeared on PC Press.Original Article