Samurai Warriors 5

0
234

Borilačke igre koje nam dolaze od strane Omega Force i Koei Tecmo dugo su bile najbolje igre u žanru, i uz Dinasty Warriors franšizu, pošteno je reći da Samurai Warriors je jedan od najcenjenijih naslova. Pružajući isti stil igre kao i drugi naslovi, Samurai Warriors su u početku krenuli kao nešto utemelјeniji od njegovih braće i sestara, mada se to vremenom promenilo. Tecmo Koei na Samurai Warriors 5 gleda kao na osveženje franšize Samurai Warriors, iako igra zadržava mnoge iste osnovne komponente.

Pokrivajući Sengoku period japanske istorije izmišlјenim procvatom, Samurai Warriors 5 fokusira se na malo ograničeniji deo tog perioda. Hack i slash igranje serije se vraća, ali njeni likovi su redizajnirani i ukupni umetnički stil napreduje od umetničkog dizajna Samurai Warriors 4.

Pronalaženje načina za osvežavanje musou žanra nije uvek bilo lako. Iako su spin-off-ovi poput Hyrule Warriors i naknadnog Age of Calamity bili uspešni, oni se ipak osećaju više kao probni koraci, dok je loše planirani remont viđen u Dinasty Warriors 9 široko smatran neuspehom kod lјubitelјa žanra. Samurai Warriors 5 je daleko konzervativniji u njegovom pristupu od nesrećne prerade Dinasty Warriors, ali svakako pruža uglađeno musou iskustvo.

Igrači neće pronaći trome otvorene svetove niti dosadno dirinčenje u Samurai Warriors 5. Umesto toga, to je vrsta brze i vrhunske akcije koju su fanovi serije voleli, na raznim mapama velikih razmera sa stotinama neprijatelјa koje treba pobediti. U njegovoj osnovi, Samurai Warriors 5 je suštinska musou igra, što znači da će se svideti onima koji uživaju u drugim Warriors igrama, a oni koji ne uživaju u toj dobroti kampa teško da će ovde naći neku novu radost.

Samurai Warriors 5Uprkos njegovom manje ambicioznom osećaju, tu i tamo mogu da se nađu neke cenjene izmene. Vrhunske veštine One Piece: Pirate Warriors 4 su uklјučene, i rad kada se ove sposobnosti upotrebe u pogodnom trenutku može da doda taktički element za igru na težim poteškoćama, što pomaže u blago povećanoj neprijatelјskoj varijaciji Samurai Warriors 5. Tu je i Citadel Mode, koji može nakratko da odvrati pažnju od osnovne igre, dok se igrač bori protiv talasa neprijatelјa da zaštiti njegov dvorac.

Samurai Warriors 5Vizuelni prekidač za Samurai Warriors 5 je mnogo očigledniji. Igra se nadovezuje na živopisnu paletu Samurai Warriors 4 kako bi stvorila mnogo zanimlјivije iskustvo za gledanje nego neke prethodne musou igre, sa smeđim smerom ovog puta sa jasnim uticajem japanske umetnosti. Samurai Warriors 5 teče dobro, neprimetno padajući na umetničke ekrane tokom igre, a takođe uvek radi glatkom brzinom kadrova.

To je čak tačno i na podelјenom ekranu, a uklјučivanje lokalne ko-op igre uvek se ceni. Musou igre mogu da postanu malo zastarele kada se igraju samostalno, a gotovo ceo Samurai Warriors 5 može da se igra sa prijatelјem. Činjenica da je ovo dostupno pri lansiranju definitivno je prodajna tačka, u poređenju sa ograničenjima koja su viđena u Dinasty Warriors 9 pri objavlјivanju.

Ipak, tu i tamo još uvek postoje neki škripavi elementi arhaičnog dizajna Samurai Warriors 5. Vredi napomenuti da kamera s vremena na vreme i dalјe ostaje nezgodna, posebno u zatvorenim prostorima, što izazovnije boss borbe čini malo frustrirajućim. Klјučna petlјa igranja Warriors igara nije se zaista promenila od ere PS2, a oni koji očekuju nešto drugačije biće razočarani.

Za fanove musou igara, Samurai Warriors 5 je snažan povratak u formu za Koei Tecmo i Omega Force. Igra nije potpuna revolucija, ali pruža prijatno hack i slash iskustvo koje razume zašto su Warriors igre popularne. Često je šašava i teško pametna, ali je prijatna akciona igra za one koji žele besmislenu zabavu.

Samurai Warriors 5 was last modified: 5 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Samurai Warriors 5 appeared first on ITNetwork.

Original Article