Samurai Jack: Battle Through Time

0
788

Oni koji su odrasli krajem 90-ih i početkom 2000-ih imaju veliku nostalgiju za tom erom Cartoon Network programa. Emisije poput Dexter’s Laboratory i The Powerpuff Girls pružile su sve zabavne trenutke u karakteru, humoru i akciji koju dete može da poželi. Jedan od najbolјih u grupi u to vreme mogao je da bude, Samurai Jack. Stvoren od Genndy Tartakovsky-og, Samurai Jack je prikazivao kontinuirani narativ samuraja zaroblјenog u budućnosti dok se bori sa demonskim bićem zvanim Aku. Više od decenije nakon prikazivanja serije, dobila je petu sezonu, zaklјučujući priču i dajući Jack-u gorko-slatki kraj. Nije iznenađujuće što je serija dobila nekoliko video igara, iako ništa nije hvalјeno. Najnovija igra, Samurai Jack: Battle Through Time, pokušava da ovo popravi. Iako nije ništa posebno, Samurai Jack: Battle Through Time pristojan je akcioni naslov za lјubitelјe popularne serije.

U Battle Through Time igrači kontrolišu samog slavnog Samuraja Jack-a. Veliki deo igranja odvija se u oblastima koje zahtevaju od igrača da ubije određenu količinu neprijatelјa. To može da se uradi sa raznim vrstama oružja, od Jack-ovom legendarnog mača, do težeg čekića. Igrači nisu uvek zaglavlјeni u nekoj oblasti. Mnogo od igre takođe prolazi kroz delove da bi stiglo do sledećeg područja ispunjenog neprijatelјem. Jack ima drvo veština sa tri različita područja za nadogradnju. Tokom igre postoji zgodna radnja na čelu sa Da Samurai-em. Ovde Jack može da kupi zdravlje i druge korisne predmete.

Battle Through Time odvija se u poslednjoj sezoni Samurai Jack-a. Ako se fanovi sećaju, poslednju epizodu su imali Jack i Ashi na vremenskom portalu. Priča igre odvija se za vreme Jack-ovog boravka u portalu. Iako kratak za televizijske gledaoce, Jack je bio tamo duže vreme, primoran da poseti neke od njegovih prošlih antagonista, uklјučujući Demongo-a i Aku-ove ćerke. Da li će Jack uspeti da pobegne? Pa, odgovor već znamo, pa je pravo pitanje koliko nostalgije može da se iscedi iz iskustva.

Battle Through TimeIako je osnovni način igre Battle Through Time standardni hack ‘n slash, on ima iznenađujuću dubinu u pogledu oružja i stabla veština. Jack dobija pristup različitim primarnim oružjima. Naravno, tu je i Jack-ov mač, koji je dobar za brzo sečenje. Ali, tu je i jači, ali sporiji čekić. Ovo igra ulogu u korisnom Jack-ovom Kiai napadu. Na primer, ako Jack drži mač, Kiai Attack će mu dati nekoliko velikih poteza, dok teži čekić pravi veliki udarni talas. Ova lepa sorta daje vam način da vidite šta najbolјe deluje. Oružje se lako zamenjuje pomoću menija za brzo opremanje. Zanimlјivo je da se većina oružja lomi, pa ćete to morati da uzmete u obzir prilikom upotrebe.

Zatim postoje dalјinska oružja, poput luka i strele, i šurikena. Tu su i puške. One dodaju lep nivo strategije, posebno tokom boss borbi. Stablo veština nudi različita pobolјšanja, kao što su više kombinacija mogućnosti. Oni koji očekuju jednostavnu hack-n-slash tapkanje dugmića sigurno će to shvatiti, ali takođe će ceniti različite mogućnosti oružja koje nudi Battle Through Time .

Battle Through TimeSve tako rečeno, oni koji se nadaju nečemu više od hack-n-slash-a možda će biti razočarani. Battle Through Time označena je kao „akciona platforma“ igra, ali u platformiranju nema previše akcije. Jack će trčati i skakati da bi stigao do sledećeg odelјka. Na putu možete da naiđete i na neke kolekcionarske predmete. Ali većinom ovi putevi samo služe da bi došli do sledeće arene ispunjene neprijatelјima. U igri je samo nekoliko prepreka za platformu, što je šteta. Bilo bi pamtlјivije da je malo okrenuo hack ‘slash i uklјučio više elemenata za platformiranje.

Okruženja izgledaju lepo. Fanovi će se setiti kada vide kultni Aku City. Nažalost, soundtrack je uglavnom neugledan. Iako boss-evi mogu da budu zabavni za smaknuča, to nije slučaj sa poslednjim Demongo susretom, koji će navesti igrače da pređu na lakši nivo poteškoća kako bi se poštedeli frustracije.

Na kraju dana, u Battle Through Time uživaće prvenstveno lјubitelјi Samura Jack-a. Boss susreti karakterišu likovi iz čitave serije, poput dvojca Josephine i Ezekiel Clench. Slušati stare glasove je poslastica za dugogodišnje posmatrače. Priča igre zapravo nije od suštinskog značaja, ali se lepo uklapa u poslednju sezonu animirane serije.

Samurai Jack: Battle Through Time stavlјa igrače iza mača ikoničkog lika u borbenoj teškoj tituli. Oni koji vole franšizu i premlaćivanje velikog broja neprijatelјa uživaće u iskustvu kraćem od osam sati. Postoji dobra raznolikost oružja. Za fanove je to i putovanje memorijskom trakom. Nažalost, to nije izvanredno iskustvo. U njegovoj osnovi to je nešto više od standardnog hack ‘n slash naslova. Iako okruženja izgledaju dobro, nedostatak platforme u igri sa nedostatkom je propuštena prilika. Iako postoje daleko bolјe akcione igre koje mogu da se igraju, nijedna nema ikonski smeh Aku-a.

Samurai Jack: Battle Through Time was last modified: 31 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Samurai Jack: Battle Through Time appeared first on ITNetwork.

Original Article