Samsung: Ukradeni TV uređaji se gase na daljinu

0
283

Samsung se nedavno pohvalio mogućnošću da svoje pametne TV uređaje kontroliše na daljinu, a radi se o jedinicama koje su do vlasnika stigle ilegalnim putevima.

PCPress.rs Image

Naime, kompanija ima uvid u svaki Samsung TV uređaj koji je povezan na internet, zahvaljujući čemu može da kontroliše njihov rad. Objava je došla 6. avgusta, nakon krađe velike količine uređaja u južnoj Africi. Većina korisnika je tom prilikom prvi put čula za TV Block funkciju, koja kompaniji omogućava da proveri da li je neki uređaj nelegalno aktiviran.

Did you know.
Every #SamsungTV is built with a safeguard against theft … Recent events and the sale of illegal goods have prompted the activation of #TVBlock, our remote solution to ensure Samsung TVs are used by its rightful owners.

🖱 https://t.co/GzQyJUTAoI#RebuildSA pic.twitter.com/48snMknr1k

— SamsungSA (@SamsungSA) avgust 6, 2021

Ukradeni uređaji naravno spadaju u kategoriju onih koji su nezakonito aktivirani, a poreklo uređaja se utvrđuje preko serijskog broja. Ukoliko se utvrdi da se radi o ukradenom uređaju, zaposleni u kompaniji mogu da ga deaktiviraju na daljinu. Ukoliko se neki uređaj isključi greškom, naknadno uključivanje je moguće tek kada korisnik dokaz o kupovini.

Izvor: Mashable

The post Samsung: Ukradeni TV uređaji se gase na daljinu first appeared on PC Press.Original Article