Samsung predstavlja telefon sa savitljivim ekranom

Već smo nekoliko puta pisali o idejama i pokušajima koji su imali za cilj proizvodnju preklopnog pametnog telefona. Jasno, preklopne telefone koristili smo još prije 10ak i više godina, no sada smo tehnologijom dogurali korak dalje i novi bi suvremeni telefoni trebali biti znatno drugačiji od ondašnjim.

Naime, preklopni telefon suvremenog doba trebao bi imati zaslon koji će se moći preklapati, na temelju čega će se dobiti dodatna površina za rad, a telefon će kod prijenosa zauzimati manje mjesta.

I dok smo do sada samo špekulirali o takvom telefonu, čini se kako najnovije informacije u kazuju na to da Samsung spreman takav moderni uređaj za sam kraj ove godine. Cijela je priča oko pametnog savitljivog telefona čini se dobro razrađena. Prema navodima, početak izrade takvog telefona krenuo bi u ožujku, prvi savitljivi ekrani trebali bi biti gotovi do kraja rujna, prvi telefoni počeli bi se proizvoditi u studenom, dok bi u prosincu već mogli biti u prodaji.

Jasno, cijela priča je jako optimistična i znamo da se često događa da se rokovi, kada je razvoj novih tehnologija u pitanju, često pomiču. No, da li je Samsung na tragu sjajnog proizvoda koji bi mogao postati vrlo zanimljiv korisnicima?

Samsung je prema svemu sudeći prepoznao jedan novi tržišni potencijal i čini se kako će ga pokušati progurati u najviši razred pametnih telefona. Dakle, biti će to uređaji koji će donijet jedno novu dozu kreativnosti i iskustva korisnicima, ali će također i započeti jednu novu eru savitljivih telefona.

Sjećamo se kako su neke velike kompanije već imale neke pokušaje sa savitljivim ekranima, ali nitko još nije napravio uređaj čiji bi se zaslon mogao u potpunosti savijati. Dakle, ovo će biti svojevrsni presedan i otvaranje jednog novog tržišta. Da li će se to pokazati pametnim potezom pokazati će vrijeme. No, nema razloga sumnjati u to jer ljudi vole inovacije, posebno kada uz samo inovativnost dobivaju i svrhu.

Piše: M.Ž.

Article source: http://pcchip.hr/moby/pametni-telefoni/samsung-predstavlja-telefon-sa-savitljivim-ekranom/