Samsung pokazao 5G telefon i najavio S10 događanje

Samsung je na CES-u odigrao vrlo zanimljivu igru. U svojem izložbenom prostoru je pokazao prototip 5G telefona, no postavio ga je u zatvoreni stakleni ormar kako bi ga posjetitelji mogli samo gledati, a ne dirati i mirisati, a potom je najavio svoje novo Unpacked događanje na kojem će predstaviti novi flagship telefon Galaxy S10.

Mada su i ove godine kolale glasine da će Samsung svoj glavni telefon godine predstaviti 25. veljače 2019. na Mobile World Congressu (MWC) u Barceloni, južnokorejska tvrtka ne odstupa od uobičajenih pravila da najjače proizvode predstavlja na vlastitim zasebnim događanjima. Samsung je stoga malo "ukrao show" CES sajmu i iskoristio ga za najavu Unpacked događanja u San Franciscu, koje će se održati 20. veljače ove godine, a moći će se pratiti i video streamingom putem ove poveznice.

U pozivnici objavljenoj u Newsroomu, Samsung jasno ukazuje da će novi Galaxy 10 (ili S10) biti posvećen 10-godišnjici njegovih pametnih telefona, pa stoga možemo očekivati malo spektakularnije najave novih proizvoda nego u posljednjih nekoliko Unpackeda.

To znači da bi Galaxy S10 mogao doći u više modela, među kojima se očekuju 5G inačica i famozni sklopivi uređaj sa savitljivim ekranom koji telefon pretvara u mali tablet te u inačicama o kojima već duže brundaju glasine: Standardni Galaxy S10, veći S10 Plus i jeftiniji S10 Lite (ili S10 E).

Sudeći prema prema dizajnu pozivnice rekli bismo da je Samsung odustao od imena Galaxy X kako ga Apple ne bi ismijavao, no nećemo se previše iznenaditi ako se ipak odluče na to ime, jer je u svijetu ICT biznisa uobičajeno da se kradu tuđe fore s nazivljem, pa zato danas imamo milijun i osamsto tisuća proizvoda koji nose malo slovo i ispred imena – iOvo, iOno, iGlupo, no što možemo?

Original Article