Samsung olakšava “uradi sam” popravke  

0
87
samsung-olaksava-“uradi-sam”-popravke- 

PC Press Studio

PCPress.rs Image

Samsung čini dostupni, delove i vodiče za popravku za gomilu svojih uređaja, uključujući tri veličine ovogodišnjeg The Frame TV-a i oba njegova vodeća sklopiva telefona. Kompanija kaže da će vam za mnoge popravke televizora i drugih ekrana biti potrebni samo jednostavni alati kao što je šrafciger da biste izvršili popravku. 

PCPress.rs Image

Samsung kaže da će domaći majstori moći da zamene „delove koji se odnose na sliku, napajanje, WiFi vezu, zvuk“ za različite tipove ekrana. Korisnici takođe mogu kupiti vodiče za popravku i delove za neke od zvučnih traka kompanije za 2023. Samsung čak kaže da sve što je potrebno da se uradi bilo koja od ovih popravki su „uobičajeni alati kao što je Phillips šrafciger“. Samsungov partner u najavi, Encompass Supply Chain Solutions, već dugo distribuira delove za kompaniju. Pored Encompass-a, Samsung se udružio sa veteranima za popravku „uradi sam“ iFixit -om za program 2022. godine, a prošlog meseca je kompanija najavila da će iFixit početi da nosi sklopive delove u decembru, iako izgleda da ih još nema na listi. Encompass to čini, iako je izvršni direktor Robert Coolidge rekao za Verge putem e-pošte da se delovi za sklopive telefone „očekuju da će biti dostupni krajem sledeće nedelje“. Kontaktirali smo iFixit da saznamo kada očekuje da će delovi biti dostupni. 

U ovom trenutku, Encompass nudi delove za ekrane, zvučne trake i televizore modela 2023, zajedno sa projektorom Freestyle Gen 2. Televizori uključuju tri modela The Frame, četiri pametna monitora M serije, dva zakrivljena monitora kompanije i WievFiniti S9. Takođe nudi Galaxy proizvode, uključujući telefone od S20 naviše (uključujući S23 FE), Galaxy Tabs S7 Plus i S9 i Galaxy Book i Book 2 (standardni modeli od 15 inča, verzije od 13 i 15 inča od 360) . 

Zagovornici prava na popravku kao što je iFixit već godinama zahtevaju više popravljive tehnologije, a kompanije su se dugo odupirale. Sada, kako su zakonodavne pobede jačale, kompanije poput Samsung-a, Apple-a i Google-a uložile su više napora da ponude delove i smernice za popravku „uradi sam“. 

Izvor: TheVerge

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.