Samsung Galaxy Watch4 – trenutno najbolji pametni sat?

0
179

Stigao mi je Galaxy Watch4, najnoviji model iz Samsungove ponude pametnih satova. Ovaj put su odustali od svog Tizen operativnog sustava, već su sad na Google Wear OS 3 operativnom sustavu. Ovo je prvi sat koji dolazi s verzijom 3.

To je super za Wear OS jer se već i sad vidi povećana zainteresiranost programera za Wear OS platformu kako je naglo skočila prodaja pametnih satova s Wear OS-om zahvaljujući ovom Samsungovom potezu. Tako da se možemo nadati hrpi novih aplikacija i brojčanika koje će moći koristiti i korisnici drugih pametnih satova s Wear OS-om.

Narukvice za Galaxy Watch 4 na Aliexpress-u: https://s.click.aliexpress.com/e/_A4XUsA

Zaštitno staklo za ekran: https://s.click.aliexpress.com/e/_AYobjg

Naručite Samsung Galaxy Watch4 na njemačkom Amazonu: https://amzn.to/3EMPMM3

Sat radi brzo, baterija traje barem dan i pol sa svim upaljenim opcijama – stalno upaljen ekran, konstantno mjerenje otkucaja srca i stresa i slično. A vjerujem da može izdržati dva dana bez problema ako koristite malo štedljivije postavke.

Ima ugrađen mikorofon i zvučnik tako da možete telefonirati sa sata ako vam telefon nije pri ruci kao i odgovoriti na poruku na brzaka.

Ako idete na trčanje ili slične aktivnosti bez mobitela, možete prebaciti pjesme na sat i slušati ih preko bežičnih slušalica koje spojite sa satom.

Tlakomjer i mjerač otkucaja srca su prilično točni – uporedio sam ih s pravim tlakomjerom što možete vidjeti na video snimci i nema velike razlike u mjerenjima.

EKG daje konzistentne snimke – usporedio sam sa snimkom bolničkog EKG-a i praktički je istovjetan.

Snimio sam kratak video u kojem možete vidjeti početno postavljanje sata (pretplatite se na moj Youtube kanal – besplatno je: https://goo.gl/iMnXte, pratite me i na Facebook-u: https://www.facebook.com/bswireless.brodski.stupnik/)::


Kod početnog podešavanja sata, na mobitel morate instalirate Galaxy Wearable aplikaciju:

Galaxy Wearable (Samsung Gear) (Free, Google Play) →

Evo i duži video u kojem prelazim preko većine funkcionalnosti sata i koji će vam sigurno pomoći kod odluke o kupnji:


Ako nemate Samsung mobitel onda nemate pristup EKG-u i tlakomjeru.

Naravno, netko je već pronašao zaobilaznicu – samo instalirate ručno modificiranu verziju aplikacije Samsung Health Monitor na sat i mobitel. Ja sam tako napravio na svom POCO F3 mobitelu i sve radi bez problema.

Samsung Health Monitor aplikacije nema u Play trgovini jer dolazi predinstalirana na Samsung mobitelima. Instalacija modificirane verzije nije teška i komplicirana i možete to obaviti za max 10 minuta.

Autor modificirane verzije je Dante63 i objavio ju je na XDA forumu: https://forum.xda-developers.com/t/restrictions-removed-samsung-health-monitor-wearos-1-1-1-157-root-age-country-device-restriction-removed-27th-september-2021.4322527/

Sve potrebne datoteke i upute su ovdje: https://drive.google.com/drive/folders/138thPYPMbZIp2Us0Unx_h-SqJQEDxZ-0

Upište svoju email adresu ako želite dobivati obavijesti o novim člancima na blogu:

LoadingOriginal Article