Samsung Galaxy S8 lako može da pokrene Windows 10

Snapdragon 835 je čipset koji daje snagu Samsungovom Galaxy S8 smartfonu, ali i prvi čipset koji donosi podršku za Windows 10 na ARM platformi, što je novi projekat koji su Microsoft i Qualcomm najavili krajem 2016. godine.

Koristeći tehnologiju emulacije, dve kompanije nameravaju da donesu punu verziju Windowsa 10 na ARM čipovima. Podsetićemo se da nam je demo prošle godine pokazao kako Adobe Photoshop radi sa Snapdragon 820 čipom na HP Elite X3 telefonu. Snapdragon 835 međutim, će biti prvi čipset koji će ući u masovnu proizvodnju kao temelj Windowsa 10 na ARM laptopovima, potvrdio je Qualcomm.

Kako je direktor ove kompanije najavio, prvi uređaji su projektovani da vide svetlo dana krajem godine, u oktobru ili novembru. Što se tiče Galaxy S8 telefona, Snapdragon 835 čipset koji se nalazi ispod njegove haube je dovoljno moćan da pokrene Windows 10 operativni sistem, ali je malo verovatno da ćemo tako nešto i videti u mejnstrim verziji.

Jedini način da se pokrene Windows 10 na Samsung Galaxy S8 telefonu je korišćenjem DeX funkcije koja omogućava da se smartfon pretvori u računar kada se poveže na veliki ekran.

Test: Samsung Galaxy S8 (Video)

Izvor: Softpedia

Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu

 

Article source: http://www.benchmark.rs/vesti/samsung_galaxy_s8_lako_moze_da_pokrene_windows_10-70972