Samsung Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus: poznat dio specifikacija

Svaki novi Galaxy – još slabije čuvana tajna. Ove godine je toliko toga o novom Samsungovom flagshipu procurilo, da nam je već sada žao Samsunga, jer dan službene najave neće imati čime iznenaditi publiku.

Osim informacija o pogonskoj grupi – Snapdragonu 835 i novom Exynos 9 procesoru, javnosti je poznato kako će uređaj izgledati i da ćemo zapravo ugledati dva modela – Samsung Galaxy S8 i Samsung Galaxy S8 Plus.

Najnovije curenje informacija potvrđuje mnoge dosadašnje glasine i pretpostavke, među kojima su i dijagonale zaslona. Sada je gotovo sigurno da će manji model imati Super AMOLED zaslon dijagonale 5,8 inča, s time da će ravni dio površine zbog zakrivljenosti rubova mjeriti 5,6 inča.

Veći model će imati dijagonalu zaslona od 6,2 inča, ali će se ravni dio protegnuti na 6,1 inča. Tu su još i skener zjenice oka, za kojeg se nadamo da je napredovao u odnosu onog u Noteu 7, IP68 certifikat otpornosti na vodu, sigurnosna funkcija Samsung Knox,12 MP kamera i 8 MP prednja kamera.

Količina RAM-a iznosit će 4 GB, a osnovni model će imati 64 GB interne memorije. Spominju se i AGK slušalice, ali je izostao podatak o bateriji.

Službena najava novih Samsungovih flagshipa očekuje se 29. ožujka, a početak prodaje 21. travnja.Article source: http://mob.hr/samsung-galaxy-s8-i-galaxy-s8-plus-poznat-dio-specifikacija/