Samsung Galaxy Note 9 možda stigne već u srpnju

Samsung bi ove godine ponovo mogao uraniti s predstavljanjem Notea nove generacije. Prema najnovijim špekulacijama, to bi se moglo dogoditi već u drugoj polovici srpnja, dakle čitavih mjesec dana ranije od termina koji bi se inače poklopio s godišnjicom predstavljanja Notea 8.

Ovo uranjeno predstavljanje za svrhu navodno ima početak prodaje uređaja tijekom kolovoza, kako bi se pridobila veća prednost pred lansiranje najveće konkurencije – Appleovog iPhonea nove generacije u rujnu.

Prema do sada dostupnim informacijama, Note 9 će izgledati otprilike isto kao i njegov prethodnik, dakle neće biti veće razlike u dizajnu. Ono oko čega se glasnici glasina još uvijek ne mogu složiti je čitač otisaka prstiju. Naime, nije jasno je li Samsung uspio usavršiti ultrazvučnu tehnologiju za in-display čitač koju već neko vrijeme razvija ili će pribjeći tradicionalnom rješenju.

Možda novi in-display čitač otisaka prstiju stigne tek s Galaxyjem S10, koji će navodno također doživjeti raniju premijeru, i to već u siječnju na CES-u u Las Vegasu. Najzanimljivije je da bi mjesec dana nakon toga, dakle na MWC-u u Barceloni, Samsung mogao predstaviti prvi mobitel s preklopnim, odnosno fleksibilnim zaslonom.Article source: https://mob.hr/note-9-mozda-stigne-vec-u-srpnju/