Šamar Microsoftu? Discord naredne godine dolazi na Playstation konzole

0
29

Čim su osvanule glasine o razgovorima koji se vode između kompanije Microsoft i vlasnika platforme za komunikaciju Discord došle su i procene koje će sve benefite ostvariti igrači na Xbox konzolama i koliko bi to pomoglo širenju brenda.

Ta kupovina je navodno trebala biti “teška” 10 milijardi dolara, više nego kupovina Bethesda developera, ali nakon nekoliko nedelja stiglo je obaveštenje da pregovori ipak nisu urodili plodom, ali da sve i dalje ostaje otvoreno.

U ovo poslednje nismo baš sigurni, pošto se Discord izgleda okrenuo drugoj strani, ljutom konkurentu kompanije iz Redmonda – Soniju i Playstationu. Sony je nedavno objavio da će Discord postati dostupan za Playstation konzole početkom 2022. godine sa istom svrhom komunikacije među igračima.

Mimo toga, Sony je uložio određenu svotu novca u kompaniju koja drži Discord platformu, ali nije otkriveno koliko. Na ovaj način Discord i dalje ostaje nezavisan, ali uložen novac od strane investitora svakako znači za dalji razvoje. Ovo upućuje na to da je Sony dodatno zainteresovan za Discord od puke integracije unutar Playstation ekosistema, i možda je baš on druga zainteresovana strana koja bi eventuralno dovela ovu platformu pod svoj krov.

Naravno, ostaje da sačekamo i vidimo u kakvom će se obliku Discord pojaviti na Playstation konzolama i da li će po prvi put na konzole dovesti glasovnu komunikaciju između igrača.

The post Šamar Microsoftu? Discord naredne godine dolazi na Playstation konzole appeared first on PLAY!.

Original Article