Saints Row i Red Faction franšize će nastaviti da postoje uprkog gašenju studija Volition

0
76
saints-row-i-red-faction-fransize-ce-nastaviti-da-postoje-uprkog-gasenju-studija-volition

Prošle nedelje smo pisali o nesrećnoj vesti da se Volition – studio iza franšiza Red Faction i Saints Row – zatvara od strane matične kompanije Embracer Group. Uprkos lošem prijemu Saints Row reboot iz 2022. godine, izdavač bivšeg studija sada je potvrdio da će franšize Volitiona “nastaviti da žive”.

Odgovarajući na Twitteru na objavu o zatvaranju Volition, izdavač Saints Row, Deep Silver, rekao je “Naše misli su sa svima u @DSVolition, prošlim i sadašnjim. Neizmerno smo zahvalni na njihovom nezaboravnom radu na Saints Row i Red Faction, čije će franšize nastaviti da žive na @PLAION.”

Za neupućene, Plaion je prethodno bio poznat kao Koch Media i matična je kompanija za niz izdavača, uključujući Deep Silver, Prime Matter i Ravenscourt. Čak i više na korporativnoj lestvici možete pronaći Embracer Group – koji je zadužen za preko desetak podružnica (uključujući Plaion).

Pored zbunjujućih korporativnih struktura, razočaravajuće je videti zatvaranje Volitiona nakon više od 30 godina. Nadamo se da će sve bivše intelektualne svojine studija završiti u dobrim rukama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More