SAD poziva eksperte u oblasti AI-a da učestvuju u mapiranju AI rizika

0
82
sad-poziva-eksperte-u-oblasti-ai-a-da-ucestvuju-u-mapiranju-ai-rizika

PC Press specijal


PCPress.rs Image

Vlada SAD-a traži od kvalifikovanih članova javnosti pomoć u pronalaženju kako iskoristiti prilike i prevazići izazove povezane sa generativnom veštačkom inteligencijom. Gina Raimondo, američka sekretarka za trgovinu, objavila je da Nacionalni institut za standarde i tehnologiju pokreće javnu radnu grupu za AI tehnologije koja može da generiše sadržaj.

PCPress.rs Image

Korišćenje AI tehnologija izaziva sve veće polemike

Prema agenciji, grupa će biti sastavljena od volontera sa tehničkom ekspertizom iz privatnog i javnog sektora i radiće zajedno preko kolaborativnog online radnog prostora. Za početak, grupa će prikupiti podatke o tome kako se NIST AI okvir za upravljanje rizikom može koristiti za podršku razvoju generativne AI tehnologije. Zatim se od grupe očekuje da podrži testove i procene agencije u vezi sa veštačkom inteligencijom.

Vlada se trudi da održi korak sa brzim tempom generativne AI tehnologije. U aprilu je Nacionalna uprava za telekomunikacije i informacije zatražila javne komentare o mogućim propisima koji bi tvorce veštačke inteligencije pozivali na odgovornost. Bela kuća je takođe pozvala američke radnike da podele kako se automatizovani alati koriste na njihovim radnim mestima. Zatim je u junu uveden zakon koji će uspostaviti komisiju od 20 osoba koja će proučavati načine za umanjivanje rizika i moguće štete od AI.

Izvor: Engadget

PC Press Studio


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.