Sa Epic Games Store je preuzeto gotovo 700 miliona besplatnih igara tokom 2022. godine

0
45
sa-epic-games-store-je-preuzeto-gotovo-700-miliona-besplatnih-igara-tokom-2022.-godine

Od lansiranja 2019. godine, Epic Games redovno daje besplatne igre. Ako se pitate koliko besplatnih igara dobijate, brojke su prilično zapanjujuće. Ispostavilo se da je samo u 2022. Epic poklonio skoro 700 miliona igara.

Tokom 2022. godine, Epic je poklonio 99 igara, sa ukupnom vrednošću od 2.240 dolara da ste morali da kupite svaki naslov pojedinačno po uobičajenoj ceni. Korisnici Epic Games Store-a su tokom godine preuzeli “skoro 700 miliona“ besplatnih igara. Kako nedeljni pokloni nastavljaju da budu uspešni, Epic planira da održi tradiciju tokom 2023. godine

Blog Epic Games Store 2022 “Year in Review” takođe otkriva nekoliko drugih zanimljivih statistika. U ovom trenutku, više od 230 miliona korisnika ima Epic Games Store na svom računaru, a postoji skoro 725 miliona Epic naloga na više platformi. Decembar 2022. je bio posebno veliki mesec za Epic, jer je kompanija tog meseca prikupila 68 miliona aktivnih korisnika.

Što se prihoda tiče, Epic Games Store je prošle godine ostvario prihod od 820 miliona dolara, i on striktno dolazi od PC igrača koji kupuju igre na EGS-u. Naslovi trećih strana u Epic Games Store-u su generisali 355 miliona dolara.

U narednoj godini Epic planira brojna poboljšanja svoju platformu. Za početak, želi da omogući usluge pretplate trećih strana na EGS-u, i želi da doda čvorišta sadržaja kako bi dalje usavršio stranice prodavnice i omogućio developerima da objavljuju ažuriranja, slično Steam-ovom sopstvenom sistemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More