Kada je reč o tehnologiji, iPhone X ima puno novih funkcija. Ko bi ikad pomislio da je jedina stvar koja bi mogla inspisati konkurenciju gomila blesavih životinjica koje govore…

Prema južnokorejskom ETNews-u, novi Samsung-ovi uređaji – Samsung Galaxy S9 i Galaxy S9 Plus – bi mogli da šokiraju publiku animoji-ima prilikom svog predstavljanja. Naravno, ta funkcija će imati drugačije ime, ali će raditi skoro isto što i animojiji. Uz to, Samsung-ovi animoji će biti “napredniji”. NAPREDNIJI!!!

Ne znam šta da mislim. Da li bi ovo mogao biti vetar promene, glas inovacije? Da li se dogodila singularnost? Kako maca ili vanzemaljac koji govore mogli biti napredniji?

Šalu na stranu, to bi moglo značiti da je Samsung posvetio više pažnje prednjim senzorima, budući da animoji – bez obzira koliko primitivno rade – zahtevaju 3D senzore. Južnokorejski proizvođač je već imao sistem prepoznavanja lica i skener beonjače, ali prema iskustvima korisnika, tehnologija nije bila tako delotvorna i sigurna. Ironično, ali čini se da bi upravo animoji-i mogli da vode tehnološki razvoj.

Ako bi se proizvođači takmičili u stvaranju boljih animoji-a, to bi takođe značilo da se takmiče u stvaranju boljeg sistema za prepoznavanje lica. Čudna, ali korisna ideja.

Razmišljajući o situaciji sa Animoji-ma došao sam do zaključka. U Europi, ljudi su prilično nezainteresovani za Animoji – ako ne uzimamo u obzir tehnologiju koja se nalazi iza njih. U azijskim i američkim regijama postoji veća potražnja za ovakvim stvarima.

Azija je dom anime-a. Iako se nama čine smešno, anime ima ogroman uticaj u Japanu, Južnoj Koreji i Kini. SAD je oduvek bio poznat po individualizmu i samoizražavanju. Naravno da ih privlači sve što im omogućava da se izraze i budu jedinstveni.

Ali to su samo moje misli. Šta vi mislite?

Izvor: MacRumors


Article source: http://imagazin.rs/sa-druge-strane-brda-animoji-su-zeleniji/