Rusija ugasila Instagram, pokreće novu aplikaciju

0
105

Iako društvene mreže sada ne bi trebalo da budu glavna tema, zabrane u Rusiji ukazuju na to kako stvari funkcionišu u vanrednim uslovima. Nakon što je ukinula mnoge platforme, među njima i Instagram, ova zemlja pokreće sopstvenu aplikaciju za deljenje fotografija.

PCPress.rs Image

Nova aplikacija je dobila ime Rossgram, a s radom počinje 28. marta. Developeri kažu da su već bili spremni za ovakav razvoj događaja, što znači da je kopija Instagram platforme već bila u planu. Ruski državni regulator za komunikacije Roskomnadzor je Instagram blokirao nakon što je Meta objavila da će korisnicima u Ukrajini omogućiti objavljivanje poruka koje sadrže elemente koji bi se u normalnim uslovima tumačili kao govor mržnje, a iz kompanije kažu da im je namera da Ukrajincima omoguće da iskažu bes i otpor.

🔴Russian Entrepreneur To Launch Own Instagram🔴

ICYMI- Russian entrepreneur Alexander Zobov, has decided to launch a Russian version of Instagram. This comes after the banning of the media platform. The Russian platform will be called Rossgram & will be launched on mart 28. pic.twitter.com/BKs4DtMQP8

— The Insight Factor (@insightfactor) mart 17, 2022

Ostaje da se vidi kako će se nove društvene mreže razvijati ubuduće.

The post Rusija ugasila Instagram, pokreće novu aplikaciju first appeared on PC Press.Original Article