Roku otpušta još 2.000 ljudi

0
81
roku-otpusta-jos-2.000-ljudi

PC Press Studio


PCPress.rs Image

Roku je nakon masovnog otpuštanja upozorio je da će otpustiti još 200 radnika, ili oko 6% trenutnog broja zaposlenih. Takođe planira da zatvori ili podzakupi kancelarije koje nisu u aktivnoj upotrebi. Otpuštanja će pomoći firmi da ograniči svoje troškove i fokusira se na projekte koji će imati veći povraćaj ulaganja.

Roku otpušta još 2.000 ljudi

Roku zatvara i veliki broj svojih kancelarija

Roku očekuje da će platiti između 30 miliona i 35 miliona dolara za otpuštanje i zatvaranje kancelarija. Većina tih troškova trebalo bi da bude plaćena u prvom kvartalu, odnosno do kraja ovog meseca. Otpuštanja bi trebalo da budu završena do kraja juna. U novembru, Roku je rekao da će smanjiti 200 radnih mesta kao odgovor na teške ekonomske uslove. Očekivao je pad prihoda u odnosu na prethodnu godinu i već se borio sa usporavanjem rasta prihoda u drugoj polovini 2022.

Poput drugih internet video rivala Disney-ja i Netflix-a, Roku se bori sa kombinacijom nadolazeće recesije i kraja ere pandemije zbog kojeg su mnogi ljudi kod kuće gledali TV. Roku je daleko od jedine velike tehnološke kompanije koja ove godine otpušta zaposlene. Alphabet, Amazon, Meta i Microsoft su smanjili svoju radnu snagu. Međutim, Roku-ova smanjenja dolaze u ključnom trenutku. Upravo je izbacio svoje prve televizore koji je napravio sam i suočava se sa oštrom konkurencijom u hardveru i uslugama poput Amazon-a, Apple-a i Google-a.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.