Rogue Heroes: Ruins of Tasos

0
536

Rogue Heroes: Ruins of Tasos, sada na PC-u i Switch-u, izgleda kao omaž ranim Zelda igrama. Čak i njegov umetnički stil, sve do izgleda kuće u selu, podseća na vezu sa prošlošću . Međutim, dobio je jedinstveni preokret time što je deo Rogue-like. Da, baš kao u A Link to the Past, provući ćete se kroz brojne tamnice, ali ovde, ako umrete, onda je sve ispočetka.

Mešavina avanture u stilu stare škole u ​​stilu Zelda i Rogue-like rizika je savršena. Rogue Heroes: Ruins of Tasos uspeva da prihvati dva dobro uspostavlјena žanra i spoji ih u jedan, a da se nikada ne oseća razdvojeno ili neuredno. Vidite, izvan tamnica, Rogue Heroes se oseća kao vaša tipična avanturistička igra. Slobodni ste da istražujete, otkrivate tajne i dovršavate razne sporedne zadatke. Ne rizikujete da išta izgubite; vaš napredakbiće sačuvan, čak i ako umrete. Jedino kada uđete u tamnicu, otkrivaju se Rogue-like karakteristike u igri.

Kada ste u jednoj od četiri tamnice igre (pet, ako računate beskrajnu koja se otklјučava po završetku), smrt znači kraj vašeg trčanja. Bićete poslati nazad u grad, ali nećete biti praznih ruku; od istraživanja i ubijanja neprijatelјa stekli ste niz dragulјa. Kao takvo, nijedno trčanje kroz tamnicu nikada nije neuspeh čak i ako ne stignete do konačnog boss-a; dragulјi koje zaradite mogu da se potroše na nadogradnje, između ostalog i za pobolјšanje snage ili zdravlјa vašeg junaka.

Ruins of TasosTi dragulјi se prilično sporo akumuliraju u prvoj tamnici Rogue Heroes: Ruins of Tasos, ali čak i ako brzo umrete, imaćete dovolјno da otklјučate jednu ili dve nadogradnje. U stvari, vrlo je malo verovatno da ćete ikada otići sa trke bez dovolјno da otklјučate nešto. Naravno, što dalјe idete, skuplјe nadogradnje postaju skuplјe – ali kasnije u igri skupićete te dragulјe po višoj stopi. Kao rezultat toga, možda je glavni problem sa Rogue Heroes je da osećaju previše lako. Šanse su da ćete vaš lik brzo nadograditi do te mere da su čak i zastrašujući boss-evi šetnja parkom.

S jedne strane, mogli bi da kažemo da bi možda trebalo da uložite više truda u unapređivanje vašeg lika. Ali to bi verovatno značilo samo potrebu za polјoprivredom ranijih tamnica kako bi se dobilo više dragulјa. Ne može da se porekne da je Rogue Heroes: Ruins of Tasos mnogo teži kada ga prvi put započnete nego kasnije u igri. I dok je lepo da se osećate moćno i cenite efekte vaših nadogradnji, bilo bi bolјe da se kroz igru provodi isti nivo izazova.

Ali borba nije sve što postoji u Rogue Heroes tamnicama. Puno je zagonetki koje treba rešiti dok se probijate kroz njih; neke ćete morati da smislite da biste napredovali, a druge će vas jednostavno nagraditi dodatnim dragulјima i nadogradnjama. Postoji lepa raznolikost, i dok izazovi borbe nikada ne idu nigde, zagonetke kasnije u igri postaju složenije. Jednostavno pritiskanje tastera i povlačenje prekidača ustupaju mesto zagonetkama koje uklјučuju tajmere, postavlјene u većim prostorijama. One su nagrađujuće za završetak, a pošto nisu svi neophodni, takođe je lepo imati opciju da to preskočite ako želite.

Ruins of TasosIzvan Rogue Heroes: Ruins of Tasos’ tamnice, pronaći ćete mesto gradnje grada koje nudi lepo odmaranje od avanture. Vaše teško stečene dragulјe možete da koristite za podizanje novih zgrada u gradu. Neke od njih će vam biti korisne – poput kovača koji može da vam nadogradi oružje ili veštice koja može da kuva napitke – ali druge jednostavno pružaju prijatan osećaj napredovanja. Izgradnjom novih kuća novi stanovnici će doći u grad. Takođe možeteda izgradite malu farmu, koja otvara sporednu aktivnost sadnje i gajenja semena. Možete da prodate useve da biste prikupili malo novca, ali malo je verovatno da će vam to ikada biti potrebno. Ipak, ako smatrate da sadnja i zalivanje semena u video igari opušta, opcija postoji.

Još jedna stvar koja izdvaja Rogue Heroes: Ruins of Tasos od gomile je sposobnost ko-op igranja. Do četiri igrača mogu da se udruže da bi se pozabavili tamnicama igre. Koliko god bilo sjajno udružiti snage sa prijatelјima, to nije u potpunosti neophodno. Rogue Heroes se možda naplaćuje kao ko-op igra, ali igrajući solo nikada se ne oseća kao da išta propuštate. Jednostavno, opcija igranja sa drugima je dobrodošao dodatak onima koji to žele.

U Rogue Heroes: Ruins of Tasos ima užasno puno lјubavi, posebno za one koji su bili veliki fanovi 2D avantura iz SNES ere. Ponosno nosi njene uticaje i meša ih sa ubedlјivim Rogue-like elementima. Svakako, malo više izazovno bilo bi prijatno, ali kada istražujete, rešavate zagonetke i napredujete je ovoliko zabavno, koga je zapravo briga?

Rogue Heroes: Ruins of Tasos was last modified: 30 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Rogue Heroes: Ruins of Tasos appeared first on ITNetwork.

Original Article