Rocket League postaje potpuno besplatan za igranje 23. septembra!

0
53

Dosta dugo se nakon inicijalne objave čekalo na konačni datum kada će se u istoriji igre Rocket League desiti istorijski zaokret i ona postati besplatna za igranje.

Psyonix je sada zvanično otkrio da ovaj naslov koji kombinuje dve najveće muške strasti, vozila i fudbal, izlazi već naredne nedelje, 23. septembra. Sam prelazak na free2play model ogleda se i u velikim promenama dostupnosti igre, pošto Rocket League više neće biti dostupan putem Steam platforme.

Igra će za PC platformu postati dostupna jedino putem Epic Games Store, platforme čiji je vlasnik kupio studio Psyonix, ali će svi oni koji su već kupili RL na Steamu nastaviti da igraju. Nijedna platforma neće biti ograničena, već će svi igrati zajedno zahvaljujući međuplatformskoj progresiji.

I ne samo to, developer je igračima u Rocket League omogućio da napredak dele na svim platformama za koje imaju igru, umesto da igraju zasebnu verziju na PC-u i, recimo, PS4 konzoli. Samim tim, svaki uspeh koji ostvarite automatski se čuva za sve platforme, što je odlična stvar i voleli bismo da je ima u drugim igrama. ROcket League će i na konzolama postati besplatan, i to u pravom smislu, pošto igračima više neće trebati PS Plus ili Switch Online pretplata kako bi se takmičili sa ostalima.

Pre 23. septembra, Rocket League dobija veliki besplatni apdejt koji priprema teren za veliku promenu, u vidu dodavanja spcijalnih predmeta, vizuelnih osveženja, support a creator program, legacy status za ranije vlasnike igre i još dosta toga.

Rocket League sa besplatnom verzijom dobija sezonski sadržaj, kao i kompetitivne mečeve, gde će kroz učestvovanje biti moguće probijati se kroz osvežene rankove, a tu su i specijalni turniri i izazovi.

A, da. Tu je i specijalni sinematik povodom datuma izlaska.

The post Rocket League postaje potpuno besplatan za igranje 23. septembra! appeared first on PLAY!.

Original Article