Rocket Arena

0
155

Ponekad volimo brzu hranu. Znamo da to neće biti za pamćenje. Znamo da to neće biti ništa posebno. Znamo da ćemo je zgurati u stomak i odmah preći na razmišlјanje o nečem drugom. Ali i dalјe nam se sviđa, jer se u ovom trenutku jednostavno zadovolјava. Rocket Arena je poput brze hrane. Jednostavno se igra i savršeno je dostupna svima kao osnovna tačka ulaska u vašu prosečnu heroj pucačinu, sa jarko privlačnom paletom boja koja krasi osnovne dizajne karaktera.

Sama igra je 3v3 heroj pucačina, gde likovi pokušavaju da pošalјu jedni druge leteći iz nevidlјivog zida širom arene. Nanoseći štetu protivniku, mi pravimo njihov „Merač eksplozije“ sa raketnim projektilima i napadima zasnovanim na sposobnostima, sve dok metar nije pun, i mi možemo da isporučimo poslednji, odlučujući udarac da ih pošalјemo iz arene kao da su uzjahali na raketi.

Rocket Arena koji deli isto ime kao i Quake mod iz 1997. godine nije slučajno. Prilično je bukvalno inspirisan modom koji je napravio fan koji je tokom osam godina prošao kroz četiri Quake igre, oduzimajući sposobnosti igrača, oružje, zdravlјe i oklop u korist raketnog goriva za preživlјavanje. 2020. godine, First Strike-ova Rocket Arena zadržava raketno naoružano raketno oružje i jednake uslove za zdravlјe, ali dodaje živopisne junake jedinstvenih sposobnosti, pretresajući stvari dovolјno samo da igra dobije njen identitet, istovremeno zadržavajući ravnopravne uslove uspostavlјenog originalnog moda. Koristićete ovo raketno naoružanje kao oblik prolaska u Rocket Arena-i. Samo ispalite bacač ispod sebe kako biste se bacili u vazduh ili ga ispalite ispod vašeg položaja pored horizontalne police da biste se popeli na samu površinu. To je uredan koncept, spajanje prelaznih sposobnosti u jedino oružje koje nosite tokom igre. To otvara eksperimentisanje za skaliranje do novih visina u bilo kojoj od mapa za više igrača ili čak za spašavanje ako padnete sa ivice karte. To je koncept dizajna koji ubrzava odigravanje meča: Rocket Arena želi da se stalno krećete. Ne samo horizontalno, već i vertikalno.

Ovo nikako nije pokazatelј više nego nedostatak „krajnje“ sposobnosti bilo kog lika. Nijedan od junaka Rocket Arena nema nikakvu glavnu vrhunsku sposobnost koja se naplaćuje tokom igre, poput Tracer-ove bombe u Overwatch-u ili Bangalore-ovih vazdušnih napada u Apex Legends, jer su pojedinačne igre Rocket Arena toliko snažne. Tipična igra Rocket Arena trebalo bi da se uradi za oko tri minuta – runde su napravlјene da budu brze i lako svarlјive. Nedostatak krajnje sposobnosti koja se menja u igri, znači zaokružavanje ovog brzog dizajna.

Iako ne vladaju „krajnje“ sposobnosti, likovi u Rocket Arena opremlјeni su sa dve sposobnosti za koje svaki ima merače vremena za hlađenje. Ove dve sposobnosti su sve što imate izvan vašeg oružja, i razlikuju se u prijatnoj meri: jedan lik udara neprijatelјe njegovim hoverboard-om, drugi borac baca barel bombu na neprijatelјe, a neki drugi poziva spiralu sličnu tornadu iz tla za bacanje neprijatelјa u vazduh.

Pošto se ove sposobnosti koriste toliko često, nisu toliko uticajne na igrače ili na celu igru. Tajmer odbrojavanja za pojedinačne sposobnosti varira, ali nikada nije predugo čekanje; najviše, to traje 30 sekundi. Ovo se opet uklapa u ideju da mečevi namenski prolaze u Rocket Arena, i iako je to dobar dizajn koncepta za samu igru, sami likovi čine manje nezaboravnim.

Teško da se sećamo bilo kog lika Rocket Arena, na primer, po imenu ili čak po izgledu, ali pamtimo ih po sposobnostima. „Postoji onaj koji ima kuku“, mislimo, ili „postoji ta osoba koja ima mini tornado“. Likove nisu definisani njihovim, dobro, karakterom, već njihovim sposobnostima.

Svi pojedini likovi izgledaju pomalo animirano. Imaju skladno precrtane crte lica poput namerno većih očiju ili usta (ili u jednom slučaju veliki brkovi), zbog čega izgledaju kao Rosa Salazar iz Alita: Battle Angel. Likovi uglavnom liče na nešto iz McDonald-ovog Happy Meal-a, koji im daje očigledno leplјivu, plastičnu estetiku, poput šuplјih i beživotnih izvan nekoliko osnovnih gužvi i snažnih jednostavnih rečenica.

Prilagođavanje karaktera – izvan kozmetike kuplјene u prodavnici – i napredak ostavlјaju mnogo toga da se želi. Svaki lik ima ukupno 100 nagradnih slojeva za otklјučavanje zarađivanjem XP-a (mislite o tome kao vašem ličnom bojnom prolazu) kroz koji ćete dobiti hrpu novih koža, ukrasa za vaš lični banner i blast trails za vreme kada se vratite u arenu. Nagrade su malobrojne i daleko između, protežući se prividno tanko preko 100 slojeva, pri čemu je velika većina napunjena raketnim gorivom, valutom u igri koja se koristi za kupovinu kože likova u prodavnici. Slično je i sa Destiny 2 – Battle Pass-om koliko je bogat sa novčanim nagradama, a jednako je frustrirajuće i neispunjeno i ovde u Rocket Arena kao i u Bungie-voj igri.

Rocket Arena je barem uživajuća u moment do momenta mečevima: zabavno je zujati oko arene vertikalno, odbijajući se od površina i na više tlo sa vašim projektilima. Sposobnosti likova dolaze brzo i debelo, pristojno izbalansirano tako da jedan tim nikada ne nadmašuje drugi brzim naletom sposobnosti.

Mada, radost traje samo toliko dugo. Rocket Arena je u krajnjoj liniji prilično zaboravlјiva igra, a teško je videti kako ovo ostaje zadržavanje moći kada svi likovi izgledaju i, u određenoj meri, osećaju se prilično razočaravajuće. Jezgro igranja bez sumnje je zabavno, hvatajući privlačnost Quake modova od pre mnogo godina, i tempo se odlično uklapa u brzu prirodu sposobnosti. Pa ipak, sve je to previše brzo i golo, sa zanosnim i beživotnim igrama likova i malo napretka u napredovanju, Rocket Arena je zaboravlјiva igra nakon što završite s njom.

Rocket Arena je prijatno up-tempo iskustvo sa istinskim zabavnim sposobnostima kretanja kako bi vas zadržali na oprezu i kretali se do vrha i najnižih nivoa arene. Međutim, uglavnom nedefinisani likovi i nedostatak smislenih opcija prilagođavanja, drže je da se zaista ne pamti. Trenutačno je zabavna arena pucačina, ali brzo će vam nestati iz sećanja nakon što odete od nje.

Rocket Arena was last modified: jul 19th, 2020 by ITN Team

The post Rocket Arena appeared first on ITNetwork.

Original Article