Rock of Ages 3: Make & Break

0
526

Odbrana kule nije naš stil, ali Ace Team-ova serija Rock of Ages zaista nosi šašav Monty Python-ovski smisao za humor. Spojite to s editorom nivoa i zainteresovali ste nas. Za treću iteraciju, Rock of Ages 3: Make & Break, kombinovali su dugu kampanju sa nekim alatima za stvaranje zajednice u nadi da će ovoj seriji dati podsticaj.

Priča ima poznatu strukturu. Titularni Rock of Ages započinje sa drevnom Grčkom. Mnogo je poželјniji, ali Elpanor ima osetljiviji oblutak u njegovom posedu. Odatle ćete putovati napred kroz vreme osvajajući mnoge civilizacije. Drži se prilično lagano i služi kao uvod u svako carstvo, ali međuscene pružaju malo humora pre nego što uđu u zgradu i unište je.

Prezentacija ostaje vrlo šarmantna. Estetski Monty Python izraz imao je za rezultat neke šašave vizuale. Nije pokriveno glasom pa humor ima tendenciju da dolazi sa mesta urnebesne komedije. Podiže cerekanje i stvara impresivan izgled. Igra izgleda podjednako lagano. Nivoi imaju osećaj diorame kod lјudi koji su tanki kao da su od papira. Konzistentna je u tonu i svaka jedinica ima bezobrazan osećaj ka njima.

Područja misije prilično dobro replikuju njihova razdoblјa. Rimske vaze, kineske petarde i tako dalјe trude se da scenografiji daju izgled koji odgovara vremenu. Soundtrack je dobro izveden sa klasičnom, žustrom partiturom. Sve to poprima osećaj sumornog pogleda kroz istorijske knjige.

Rock of Ages 3Svaka era dolazi sa pregršt misija. Između uništenja i odbrane kule uspostavljen je pristojan balans. Prepreke putanja i vremenski napadi omogućavaju vam da kotrljate vaš oblutak niz pažljivo konstruisanu putanju. Kontrole oblutka se osećaju sjajno i fizika koja je uključena prilično je dosledna. Imate skok koji AI izgleda da zapostavlja, ali možete da ga koristite za stvaranje potencijalnih prečica i izbegavanje prepreka. Ovi događaji dolaze s puno pokušaja i grešaka i mogu da frustriraju. Uz malo predviđanja i prakse ovo lako može da se pobedi.

Rock of Ages 3Izazov dolazi, posebno sa vremenskim testovima, sa pronalaženjem načina da skinete sekunde vašeg vremena. Standardna odbrana kule je prilično jednostavna za shvatanje. Imate dovoljno vremena da postavite prepreke na terenu i one su prilično različite u njihovoj efikasnosti. Nezgrapni slonovi i bikovi pružaju mogućnosti da se opozicija skrene sa puta. Lutajući idioti mogu da zamrače njihov pogled, a projektili mogu da udaraju suprotnu loptu. Vaš cilj u ovoj fazi je da zaustavite napade na kapiju vašeg dvorca. Njihovo usporavanje je od presudne važnosti, ali uništavanjem njihovog arsenala u osnovi dobijate slobodan domet da biste oštetili njihov.

Rock of Ages 3Taktički je iako je naš pristup bio prilično raštrkan. AI se oseća jednako nepredvidivo, ali nešto od toga moglo da se svede na sreću. Otkrivamo da oblutak faza za svakog igrača počinje istovremeno. Čim situacija to dozvoli, šalјemo naš kamen prema njima. Dok se kotrlja, stalno ste ažurirani o napretku neprijatelјa. Nije previše ometajuće i omogućava vam da vidite koje prepreke rade njihov posao.

TrailerSceneMod priče je dugotrajna kampanja, ali vrste misija nisu toliko raznolike. Zvezde otklјučavaju novije nivoe i to ima za rezultat ponovno ponavlјanje starih misija. To dovodi do ponavlјanja i iskreno smatramo da je ovo ponavljanje frustrirajuće. Vremenska ispitivanja postaju vežba u izvođenju, dok odbrana kule može ponekad da se svede na sreću ili na oružanu nadmoć nad vašim protivnikom. Nikada ne dobija nikakav zamah dok ponovo posećujete stare lokacije da biste potvrdili okvire.

Druga strana kovanice Rock of Ages 3: Make or Break su alati za stvaranje. Ako nivoi kampanje počnu da se osećaju malo ustalјeno, možete da kreirate vaše ili pogledate kroz mnoge kreacije zajednice. Editor nivoa sadrži tutorijal koji će vas upoznati sa osnovama. Smatramo da su kontrole nespretne, ali do sada je bilo dosta zanimlјivih kreacija. To je nešto u čemu treba ustrajati ako vas kampanja veže u potčinjenost.

Ono što je zajednica smislila u ovoj ranoj fazi je uredno. To bi trebalo da produži rep igre koja već prikazuje neku pristojan ko-op i takmičarski multiplayer. Misije kampanje su takođe tu, ukoliko želite da vežbate one bez bavlјenja ponovnom reprodukcijom međuscena, to možete da učinite ovde.

Iako mislimo da je kampanja frustrirajuća, na drugim mestima nalazi se dosta sadržaja koji bi okupirali lјude. Editor nivoa omogućava malo kreativnosti, istovremeno vam pružajući nešto drugo u šta ćete uroniti vaše vreme. Humor je blesav i dobrodošao, sa veselom estetikom. Ništa nije novo u seriji, ali izgled se oseća udobn9. Samo bi voleli da kampanja ima bolјi protok i više raznolikosti.

Za:

  • Šašav, humor urnebesne komedije.
  • Dobro predstavlјen sa odličnom umetnošću i soundtrack-om.
  • Robusni alati za stvaranje koje zajednica već koristi.
  • Multiplayer radi dobro i prikazuje igranje Rock of Ages u njegovom najbolјem svetlu.

Protiv:

  • Kampanja je tanka prema vrstama događaja i ponavlјajuća.
  • Neprijatelјski AI može da bude nepredvidiv i nedosledan.
  • Ulazak u događaje nije tako brz kao što bi mogao da bude.
  • Editor nivoa može da se oseća nespretno kada se upravlja preko kontrolera.

Rock of Ages 3: Make & Break was last modified: 6 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Rock of Ages 3: Make & Break appeared first on ITNetwork.

Original Article