Robot Island

0
253

Život robotskog stjuarda nikada nije lak, što može da se vidi u New Beings vizuelnoj noveli Robot Island. Iako je život bacio zakrivljenu loptu ovog metalnom druškanu, da li bi igrači trebali da zarone u njegov čudan svet i istraju?

Igrači započinju njihov novi život kao Nim model 6636, koji je programiran kao stjuard. Ovaj robot sadrži program prepoznavanja emocija, koji reaguje na osnovu emocionalnih stanja lјudi – samo dodir tog empatičnog dodira.

Međutim, Nim biva poslat na transportni brod koji je pretvoren u teretni brod. Umesto grupe pune lјudi, kutije za utovar popunjavaju sve pregrade broda. Umesto toga, jedina osoba na brodu je kapetan Joachim, koji pokušava da najbolјe iskoristi njegovu izolaciju. Ono što sledi je petodnevni izlet između njih dvoje na kojem će njih dvojica malo više saznati jedan o drugom.

Robot IslandTo je kratka, ali slatka priča koja prilično dobro savladava njenu priču. Iako je dosta zauzetosti oko igranja igre – spremite se za potragu oko zrna kafe – interakcije koje Nim ima sa svim elementima njegovog okruženja sprečavaju ga da bude previše teret. Igrači mogu da kliknu oko sebe da bi Nim-a vodili njegovim putem, i svaki predmet na koji može da se klikne baca malo više svetlosti o njegovom svetu. Postoje i dostignuća vezana za temelјno (i redovno razgovaranje sa bilјkama), pa vam pomaže da odvojite vreme i vidite sve što ovaj svet može da ponudi.

Robot IslandRobot Island koristi i sistem dijaloga koji sadrži brojne različite mogućnosti. Dok igrači razgovaraju sa Joachim-om, oni mogu da odluče da bacaju šahovske mečeve, budu miksolozi, budu robotizovani ili mogu da ga upoznaju na dublјem nivou. Ukupna priča se ne menja dramatično na osnovu onoga što ste izabrali, ali to je i dalјe dobrodošao dodatak koji doprinosi njenom svetu.

Kada je uparen sa njegovom atmosferom, ovaj svet Robot Island-a je zaista jedinstven. Izgled niskog ostrva ističe se, a iako nema puno brodova da se vide, ono što je ovde zaista je šik budućnosti. Portreti likova su dobro urađeni, i u svemu je pristojna količina poliranja od korisničkog interfejsa do pokreta.

Šteta je što je igra gotova pre nego što i počne. Za oko 30 minuta, igrači će videti većinu onoga što ovaj naslov može da ponudi u isto toliko vremena koliko je potrebno da gledate sitcom. Šteta je što postoji malo raznolikosti između igranja, ali poenta niske cene olakšava gutanje tablete.

Robot Island je kratka, ali slatka avantura, koja sadrži naučno-fantastični svet prepun emocija. Iako je prepun zadataka i traje malo kratko, vizuelni roman i fanovi „point-and-click“ uživaće u ovoj dalekoj priči.

Robot Island was last modified: 14 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Robot Island appeared first on ITNetwork.

Original Article