Rivian za 24 časa primio 68.000 rezervacija za R2 električni SUV

0
92
rivian-za-24-casa-primio-68.000-rezervacija-za-r2-elektricni-suv

Maxi 2024

PCPress.rs Image

Rivian, startup koji razvija električne automobile, postao je poznat široj javnosti sa svoja dva dosadašnja modela, R1T pikapom i R1S SUV-om. Izgleda da je u njihovom slučaju istinita uzrečica „treća sreća“, jer će po svemu sudeći, treći model koji su najavili, Rivian R2 SUV, biti pravi hit. U prilog tome govori i činjenica da je u roku od samo 24 sata nakon zvaničnog predstavljanja, kompanija primila čak 68.000 rezervacija za ovo vozilo.

PCPress.rs Image

U pitanju je vozilo sa pet sedišta koje se vodi kao kompaktni SUV automobil, dimenzija kao i Toyota Rav4 i Honda CR-v, dva najpopularnija modela u klasi. U ponudi će biti nekoliko varijanti, a najjeftinija će koštati oko 45.000 dolara, što je u tek za nijansu skuplje od cene uporedivih tradicionalnih vozila sa unutrašnjim sagorevanjem. Rivian još uvek nije definisao tačne cene svih varijanti koje će biti u prodaji, ali na osnovu cenovne politike postojećih modela može očekivati da će model sa dual-motorom koštati dodatnih 5.000 dolara, a sa trostrukim motorom još oko 8.000 dolara.

Razlog dobrog odziva potrošača, osim u relativno niskoj ceni i atraktivnom izgledu, leži i u dobro odabranoj strategiji Rivian-a. Kompanija za rezervaciju traži samo 100 dolara, koji se mogu vratiti u bilo kom trenutku, ukoliko se potencijalni kupac predomisli u nekom trenutku. Očekuje se da će R2 biti u prodaji tokom 2026. godine, ali to je u industriji električnih automobila veoma rastegljiv pojam.

Što se tiče tehničkih karakteristika, nije poznato mnogo toga. Rivian je obećao da će automobil posedovati 11 kamera i pet radarskih senzora koji će obezbediti bolje sposobnosti autonomne vožnje. Takođe, R2 će koristiti NACS port za punjenje koji je kompatibilan sa Tesla punjačima. Takođe, navedeno je i da je ovaj konektor sada postavljen sa zadnje strane, kako bi se olakšao pristup do Tesla Supercharger-a.

Izvor: ExtremeTech

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.